Počasí dnes9 °C, zítra11 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Brněnským sportovcem roku se stal mladý lezec Adam Ondra

Tak, jako každý rok, i letos rozhodovala Akademie brněnského sportu o výročních cenách pro nejlepší sportovce jihomoravské metropole. Letos se jím stal poněkud překvapivě talentovaný mladý lezec Adam Ondra. Ten dokázal jako první v historii získat titul mistra světa ve dvou disciplínách – v lezení na obtížnost i ve sportovním lezení (boulderingu).

Adam se sportovnímu lezení věnuje již od svých šesti let a za tu dobu si krom pověsti pavoučího muže vysloužil i titul nejlepšího lezce světa, což potvrdil i jeden z organizátorů akce, Michal Kočař. „Ve svých 21 letech je opravdovou světovou hvězdou první velikosti a jeho výkony jsou obdivuhodné,“ řekl.

Na druhém místě ankety se umístil krasobruslař Michal Březina. Účastník olympijských her v Soči letos suverénně ovládl mistrovství čtyř zemí v Budapešti, kde se představili zástupci ČR, Maďarska, Slovenska a Polska.

Třetí místo vybojoval střelec Jiří Lipták, který se letos zaskvěl například prvním místem na světovém poháru v Pekingu.
Mezi týmy vládne Kometa

První místo mezi sportovními kolektivy si vybojovali hokejisté Komety Brno, kteří v minulém ročníku play off hokejové extraligy našli přemožitele až ve finále, kde nestačili na PSG Zlín.

Druhé místo obsadila také Kometa, ale ta střelecká. Její členové (včetně výše zmíněného Jiřího Liptáka) letos krom jiného obsadili 3.místo na MS družstev.

Na třetím místě se umístili baseballisté Draci Brno, kteří již po 19. ovládli českou extraligu.
Do síně slávy Kováč, Pecka, Zajíčková – Stafová

Na vyhlášení nechybělo ani tradiční uvedení do síně slávy. Do ní nově přibyl Zoltán Kováč, legenda československého kulečníku a cyklisté Jiří Pecka (5.místo z OH Tokio) a Iva Zajíčková – Stafová (mnohonásobná medailistka z mistrovství světa).

Sportovním objevem roku se stal sedmnáctiletý cyklista Jiří Janošek. Juniorský mistr evropy a světa krom jiného zlepšil jedenáct let starý český seniorský rekord ve sprintu na letmých 200m.

Napsal: Ondřej Steiger
Foto:  Facebook

Štítky Adam Ondra, Jiří Lipták, Extraliga ledního hokeje, olympijské hry, Jiří Pecka, Iva Zajíčková, Zoltán Kováč, Michal Březina, Polsko, HC Kometa Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Brněnským sportovcem roku se stal mladý lezec Adam Ondra  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.