Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Brněnský velodrom bude opět hostit významný podnik

Pomyslnou tečkou za letošní dráhovou sezonou na brněnském velodromu bude dnes, ve čtvrtek 20. září, tradiční mezinárodní bodovací závod Přilba Moravy - Velká cena Prefa Brno. Na start se postaví závodníci z pěti zemí. Kromě cyklistů z Česka svou účast v závodě přislíbili cyklisté z Maďarska, Polska, Rakouska a Slovenska.

Vítězství bude obhajovat Milan Kadlec (ASC Dukla Praha), který tento závod, jenž se jezdí již od roku 1947, dokázal vyhrát čtyřikrát. Velké naděje má rovněž jeho týmový kolega Jiří Hochmann, odchovanec pořádající TJ Favorit Brno, který koncem srpna dokázal na velodromu v Brně - Pisárkách opanovat etapový dráhový závod 500+1 kolo právě před Kadlecem.

V padesátičlenném pelotonu jim však budou zdatnými konkurenty také rakouští závodníci Andreas Graf a Andreas Müller, čtvrtí z letošního Mistrovství světa v Melbourne v bodovacím závodě dvojic.

Hlavnímu bodovacímu závodu na 50 kilometrů, který odstartuje v 18 hodin a závodníci ho absolvují za umělého osvětlení, které dodává na atraktivitě, bude od 15 hodin předcházet Mistrovství České republiky na 1 kilometr s pevným startem mužů, respektive Mistrovství České republiky na 500 metrů s pevným startem žen. Od 16 hodin jsou na programu ještě bodovací závody žáků, kadetů a juniorů.

K loučení se sezonou patří na brněnském velodromu také přátelské posezení u burčáku, k němuž zve pořádající Tělovýchovná jednota Favorit Brno všechny příznivce cyklistiky i tentokrát.

Napsal Josef Vaishar
Foto: www.favoritbrno.cz

Štítky Přilba Moravy, dráhová cyklistika, Brno, Česko, Prefa Brno a.s., Polsko, Rakousko, Maďarsko, Slovensko, Morava, Milan Kadlec, ASC Dukla

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Brněnský velodrom bude opět hostit významný podnik  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.