Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Brněnské moderní gymnastky vyhrály South Moravia Cup

Barbora Klementová, Denisa Kobylková a Klára Opatřilová z klubu SKP MG Brno v neděli odpoledne zvítězily v brněnské hale Vodova v Králově Poli v závodech tříčlenných týmů v moderní gymnastice South Moravia Cup. Porazily tak českou i světovou konkurenci.

Pro Barboru Klementovou je výsledek velký úspěch. „Letos v této kategorii závodila poprvé, loni byla ještě v Nadějích mladších,“ vysvětlila mluvčí závodu Lucie Sitarová.

V týmu s ní byla i patnáctiletá Klára Opatřilová, která zápolila v kategorii Seniorek. „Sestavy se mi docela povedly, i když je vždycky co zlepšovat. Ráda jsem se podívala na ruské závodnice, které představují špičku světové moderní gymnastiky,“ uvedla Opatřilová.

Druhé skončily v týmových závodech pražské gymnastky z Idestavu Chodov, třetí byly závodnice z Tartu MS Brno. „Z brněnského klubu SKP MG Brno se dobře umístily ještě čtyři dívky v kategorii juniorek,“ řekla mluvčí. Kromě nich o medaile zabojovaly také závodnice v katerogiích Seniorky a Naděje starší.

Dopoledne se v hale konala také soutěž jednotlivců Spring Cup. „V jeden a půl minutových sestavách se v něm představilo více než sto padesát dívek ve věku od šesti do deseti let,“ podotkla Sitarová.

Na závody se přišel podívat také Brňan Pavel Tvrdý. „Líbí se mi, že dívky měly vystoupení promyšlené do posledního detailu. O to více mě mrzelo, když se jim něco nepovedlo a viděl jsem slzy na krajíčku,“ sdělil Tvrdý.

Brněnské moderní gymnastky vyhrály South Moravia Cup

Pondělí, 31. března 2014, 11:01

Brněnské moderní gymnastky vyhrály South Moravia Cup, foto: Brněnská Drbna, Miroslav Toman
Brněnské moderní gymnastky vyhrály South Moravia Cup, foto: Brněnská Drbna, Miroslav Toman

Autoři

Štítky moderní, gymnastika, mistrovstí, SKP MG Brno, soutěž, závod, zprávy, Brno, sport, 2014, Barbora Klementová, Královo Pole, gymnasta, Tartu, Chodov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Brněnské moderní gymnastky vyhrály South Moravia Cup  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.