Počasí dnes6 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Biketrialista Kolář smolně přišel o titul mistra světa

Český biketrialista Václav Kolář obhájil titul vicemistra světa. V dvoudílném šampionátu s vyvrcholením v Blansku skončil druhý za favorizovaným Španělem Danielem Comasem.

O výsledku rozhodlo zrušení sekce, v níž Španěl chyboval a připsal si pět trestných bodů. Comas tak v Blansku zvítězil s tříbodovým náskokem před Kolářem, před týdnem ve španělské Igualadě bylo pořadí opačné. O mistru světa rozhodl lepší výsledek ve druhém závodě, Comas získal titul už posedmé.

Pro vývoj závodu byla zásadní hned první sekce, v níž Comas zvolil špatné řešení. Skočil na překážce na stromek, který po jeho doskoku praskl. Španěl obdržel pět trestných bodů, ale vrchní rozhodčí Japonec Hirano celou sekci zrušil.

"Byla to jasná chyba Comase, mohl zvolit na této překážce několik jiných postupů. Kdyby tato sekce nebyla anulována, tak jsem vyhrál. Cítím velké zklamání, protože jsem měl tentokrát krůček k titulu," uvedl Kolář. Protestovat ale nechtěl. "Nemám to v povaze. Měla o tom rozhodnout jury. A nechtěl jsem narušit naše vzájemné přátelství s Comasem. I když na druhé straně vím, že by v opačném případě španělská výprava protest podala," dodal Kolář.

Mezi elitou obsadil celkově páté místo David Herka, v kategorii senior skončil druhý Martin Kakáč.

Štítky Biketrial, mistrovství světa, Blansko, Václav Kolář

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Biketrialista Kolář smolně přišel o titul mistra světa  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.