Počasí dnes21 °C, zítra22 °C
Pondělí 13. května 2024  |  Svátek má Servác
Bez reklam

Bárta a Kulhavý si zazávodí na Masarykově okruhu

Olympijský vítěz na horském kole Jaroslav Kulhavý a silničář Jan Bárta ozdobí startovní pole úvodního závodu čtyřdílného seriálu XCR Specialized CUP ve středu na Masarykově okruhu v Brně. Akce je určena amatérům, profesionální cyklisté ji berou jako zpestření tréninku.

Kulhavý se připravuje na Světový pohár bikerů, který se uskuteční pětadvacátého května v Novém Městě na Moravě. Úřadující mistr republiky v časovce i závodu s hromadným startem Bárta ladí formu na svůj premiérový start na Tour de France. "Svůj start beru jako kvalitní přípravu na Tour s rychlostním zaměřením," uvedl Bárta.

Vedle těchto dvou domácích cyklistických hvězd se závodu zúčastní například Zdeněk Mlynář či motocyklový závodník Ondřej Ježek. U zrodu seriálu stál před čtyřmi lety bývalý profesionál Ján Svorada, který chtěl nabídnout bezpečné závodění široké veřejnosti na uzavřené trati s kvalitním povrchem.

"Akce je ale určena především hobby jezdcům. Pro ty, kteří si netroufnou na celých deset okruhů, je připravena zkrácená verze na čtyři kola v rámci závodu pro příchozí. Kulhavý má ve středu jednání v Brně a dnes potvrdil, že návštěvu využije ke startu v tomto závodě," řekl manažer závodu Tomáš Hawerland.

Start je v šest hodin večer. Další tři zastávky seriálu budou jedenáctého června, devátého července a třetího září.

Zdroj ČTK

Štítky masarykův, okruh, bárta, kulhavý, závod, Brno, sport, zprávy, 2014, Jaroslav Kulhavý, Jan Bárta, Masarykův okruh, Tour de France, Zdeněk Mlynář, Ondřej Ježek, Ján Svorada, Nové Město na Moravě

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Bárta a Kulhavý si zazávodí na Masarykově okruhu  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.