Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Brno se chystá na další motocyklovou GP, oba Češi vyhlížejí déšť

Elitní světoví motocyklisté se o víkendu opět po roce představí na Masarykově okruhu v Brně. Na rozdíl od loňska budou ve startovním poli pouze dva čeští jezdci: ve třídě Moto3 pojede Jakub Kornfeil a na divokou kartu se představí Karel Hanika.

Chybět bude ve třídě MotoGP Karel Abraham, jenž přestoupil do mistrovství světa superbiků. Kornfeilovi patří v průběžném pořadí desáté místo. "Pokud si chci toto umístění udržet, tak nyní už musím vyjíždět body. V Brně mám velkou motivaci uspět, žene mě k tomu nejen výborná domácí atmosféra, ale i rodina a sponzoři. Rád bych napravil i nevydařený závod z minulého týdne v Rakousku," uvedl Kornfeil, kterého čeká sedmý brněnský start. Nejlepšího umístění dosáhl hned při premiéře, v roce 2010 dojel pátý.

Oba čeští zástupci by v neděli uvítali deštivé počasí, které slibuje předpověď. "Určitě by mi mokrá trať nevadila," řekl Kornfeil. Na hranici rizika chce v dešti jet i Hanika, který po červnovém vyhazovu z týmu Platinum Bay Real Estate elitní seriál opustil.

"K nedělnímu závodu vzhlížím s nadějí. Rád bych prokázal své kvality. Nejen divákům, ale i týmům z MotoGP. Ale nechám si pro sebe, na jaké umístění bych chtěl dosáhnout," řekl Hanika, jenž loni po pádu dojel až na 26. místě.

Největší pozornost bude poutat závod třídy MotoGP. Bude mít zajímavý podtext pro sedmatřicetiletého Itala Valentina Rossiho, který si před dvaceti lety dojel na Masarykově okruhu pro první vítězství v seriálu mistrovství světa. V Brně si připsal celkem sedm triumfů, naposledy vyhrál v roce 2009.

V průběžném pořadí je Rossi třetí se ztrátou 57 bodů na suverénního lídra MotoGP Španěla Marca Márqueze. Na druhého Jorgeho Lorenza ze Španělska, který obhajuje loňské brněnské prvenství, ztrácí Rossi 14 bodů. V Brně sevšak daří i dalšímu Španělovi Danimu Pedrosovi, jenž zde vyhrál již čtyřikrát.

Štítky Brno, Jakub Kornfeil, Karel Hanika, Masarykův okruh, Valentino Rossi, Mistrovství světa silničních motocyklů, Karel Abraham, Rakousko, Marc Márquez, Jorge Lorenzo

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Brno se chystá na další motocyklovou GP, oba Češi vyhlížejí déšť  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.