Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Brněnský motocyklový závodník Hanika dojel v Albacetě pátý

Motocyklový jezdec Karel Hanika dojel ve své letošní premiéře v juniorském světovém šampionátu CEV na okruhu ve španělské Albacetě pátý.

Dvacetiletý Hanika po špatných výkonech předčasně ukončil své angažmá ve stáji tým Platinum Bay Real Estate, když si nezvykl na stroj Mahindra a v seriálu mistrovství světa v Moto3 ani jednou nebodoval.

Hanika se vrátil na motocykl KTM do německého týmu Freudenberg. Na okruhu v Albacetě, který byl pátým podnikem seriálu, se držel od startu ve vedoucí šestičlenné skupině. Postupně se probojoval až na druhé místo.

"V závěru závodu mi začala odcházet zadní pneumatika a propadl jsem se na páté místo," uvedl po závodě Hanika, který bude startovat za svůj nový tým i v šestém pokračování psmidílného juniorského šampionátu CEV. Ten je na programu až 28. srpna na okruhu v portugalském Algarve.

"Rád bych se ještě vrátil na divokou kartu do nějakého závodu mistrovství světa v Moto3. Nejraději pochopitelně na domácí trati v Brně," dodal Hanika.

Zdroj: ČTK

Štítky Karel Hanika, motocykl, mistrovství světa, KTM, Freudenberg, Algarve, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Brněnský motocyklový závodník Hanika dojel v Albacetě pátý  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.