Počasí dnes9 °C, zítra11 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Lezec Ondra a hokejisté Komety jsou opět nejlepšími sportovci Brna

Nejlepším sportovcem Brna byl v anketě novinářů a členů akademie brněnského sportu vyhlášen sportovní lezec Adam Ondra, který obhájil loňské prvenství. Mezi týmy vyhráli hokejisté Komety, třetí v minulém ročníku extraligy. Slavnostní vyhlášení výsledků se uskutečnilo dnes večer v hotelu Voroněž.

Ondra letos získal dva tituly mistra Evropy, jeden v boulderingu a druhý v lezení na obtížnost. Ondra se sportovnímu lezení věnuje již od svých šesti let a za tu dobu si krom pověsti pavoučího muže vysloužil i titul nejlepšího lezce světa. Druhý v anketě skončil mistr Evropy v keirinu Pavel Kelemen a třetí triatlonista Filip Ospalý.

Cenu pro nejlepší akci roku si odnesli pořadatelé závodu mistrovství světa silničních motocyklů. Objevem roku se stala sedmnáctiletá atletka Michaela Hrubá, juniorská mistryně světa ve skoku vysokém.

Do síně slávy budou uvedeni veslaři Vojtěch Caska a Miroslav Knapek (4. OH Moskva 1980, 6. OH Montreal 1976), plavec Pavel Pazdírek (2. ME Budapešť 1958) a hokejista Rudolf Scheuer.

 

 

Štítky HC Kometa Brno, Adam Ondra, hokejista, Voroněž, Evropa, Mistrovství světa v ledním hokeji, Pavel Kelemen, Filip Ospalý, Michaela Hrubá, Montreal Canadiens

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Lezec Ondra a hokejisté Komety jsou opět nejlepšími sportovci Brna  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.