Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Abraham pojede v sezoně 2016 mistrovství světa Superbike v týmu Milwaukee BMW

Tým Milwaukee BMW vstupuje do mistrovství světa Superbike (WSBK) s dvojicí zkušených jezdců – úřadujícím šampionem British Superbike Joshem Brookesem a dosavadním jezdcem MotoGP Karlem Abrahamem.

Abraham i Brookes budou jezdit na BMW S1000RR postavené zkušeným Shaunem Miurem v týmu, který sponzoruje americká společnost Milwaukee Power Tools. S ní tým prodloužil smlouvu na další tři roky.

Podporu týmu a technické know-how bude týmu dodávat přímo BMW Motorrad Motorsport. Na motoru a elektronice budou pracovat přímo tovární mechanici, samotný tým pak bude odpovědný za vývoj motorky a na starost bude mít zajištění týmu po sportovní a logistické stránce.

Australský jezdec Brookes závodil ve WSBK naposledy před devíti roky. A návratu mezi světovou elitu se nemůže dočkat. 

Jsem nadšený, že jsem zpět ve WorldSBK a navíc se stejným týmem, se kterým jsem vyhrál titul v BSB. Doteď jsem na BMW nezávodil, jde ale o renomovanou značku a továrnu, takže vůbec nepochybuju, že motorka bude konkurenceschopná,“ říká Brookes.

Tovární podpora BMW Motorrrad Motorsport je pro nás klíčová. To že od BMW máme k dispozici jejich odborníky, nám hodně pomůže. Na začátku ledna nás čekají první testy a pak zahájení sezony na Phillip Island. Nemůžu se dočkat, až se představím před svými domácími fanoušky.“

Český jezdec Karel Abraham strávil posledních pět let v MotoGP, kde stabilně dojížděl na bodech, ve WSBK ale nyní vidí svoji budoucnost.

Mám radost, že se do WSBK přesouvám s tak kvalitním týmem, jako je Milwaukee BMW. Zároveň je to pro mě obrovská výzva – na superbiku jsem nikdy nezávodil a na hodně tratích, kde se šampionát jede, pojedu poprvé. Každopádně jsem si jistý, že se rychle dokážu dostat do tempa,“ nastínil Abraham.

Týmový šéf Shaun Muir oceňuje hlavně spolupráci s BMW. „Podpora, kterou máme od továrny slíbenou, a jejich nadšení, mě vůbec nenechává na pochybách, že jsme zvolili správně. Přesně vědí, co potřebujeme, abychom byli konkurenceschopní. Právě míra tovární podpory pro nás byla zásadní při rozhodování, s kým spolupracovat. A vstřícnost BMW nám toto rozhodování velmi ulehčila.“

Tisková zpráva

Štítky BMW, Karel Abraham, Josh Brookes, Mistrovství světa silničních motocyklů, mistrovství světa, Superbike, BMW S1000RR

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Abraham pojede v sezoně 2016 mistrovství světa Superbike v týmu Milwaukee BMW  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.