Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Brno se stane centrem světového florbalu

Moravská metropole se po 23 měsících stane opět centrem světového florbalu. Nejlepší světové výběry mužů a juniorů, tedy reprezentace Švédska, Finska, Švýcarska a České republiky se sejdou během prvního listopadového víkendu v hale Vodova, aby zde sehrály další turnaj z proslulé série Euro Floorball Tour.

Město Brno významně podporuje sportovní události včetně podpory turnaje Euro Floorball Tour. „Jsem rád, že naše veřejnost bude mít možnost sledovat špičkové florbalové týmy a doufám, že se české reprezentaci bude v Brně dařit,“ řekl primátor města Brna Petr Vokřál.

„Chtěli bychom uhrát co nejlepší výsledky a zároveň si chceme vyzkoušet některé varianty naší hry,“ doplnil hlavní trenér reprezentace Radim Cepek.

Pro národní tým mužů to je další krok vstříc domácímu mistrovství světa, které se do Česka vrátí přesně po 10 letech v roce 2018. Národní výběr pod vedením trenéra Radima Cepka se nyní bude soustředit na únorovou kvalifikaci, kde bude bojovat o své místo na MS 2016, jež se poprvé v historii odehraje v Lotyšsku.

Nově se po generační obměně skládá i tým nejlepších českých florbalistů do 19 let a jeho role bude díky skvělému výsledku předchozí generace, která vybojovala na MS v Helsinborgu bronz po vítězství nad Švédy, o to těžší. Velkých výzev se ale i díky novému trenérovi národního týmu juniorů Jiřímu Jakoubkovi nebojí a při prvním ostrém mezinárodním testu bude chtít uspět na sto procent.

Ceny vstupenek začínají na 150 Kč za jeden hrací den (4 zápasy) a jejich předprodej odstartuje v první polovině září.

Aktuální informace vždy najdete na www.ceskyflorbal.cz/eft2015 .

Zdroj: Brno.cz

Štítky Brno, florbal, Euro Floorball Tour, Česko, Finsko, Švýcarsko, Švédsko, trenér, Radim Cepek, Petr Vokřál

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Brno se stane centrem světového florbalu  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.