Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Házenkáři se v oslabené sestavě pokusív Brně proti Francii o senzaci

České házenkáře čeká ve středu předposlední utkání kvalifikace mistrovství Evropy. Svěřenci Jana Filipa a Daniela Kubeše nastoupí v Brně proti úřadujícím světovým i evropským šampionům a olympijským vítězům Francouzům a roli jim proti velkému favoritovi a již jistému postupujícímu ještě víc ztěžuje rozsáhlá marodka. Mimo hru je deset hráčů včetně kapitána Filipa Jíchy, i bez nich se ale chce národní tým pokusit o senzaci.

Češi za určitých okolností mohou už po zápase s Francií slavit postup. Na druhém místě čtyřčlenné kvalifikační skupiny totiž mají dvoubodový náskok před Makedonií, a pokud by ve středu uhráli více bodů než balkánský tým ve Švýcarsku, získali by jistotu účasti na šampionátu.

V opačném případě se bude rozhodovat až v neděli, kdy se Češi představí na závěr kvalifikace v Makedonii. Z každé skupiny projdou na závěrečný turnaj dva celky, které doplní nejlepší tým z třetích míst.

"Máme velké problémy se zraněními, ale je to věc, kterou neovlivníme. Prostě se s tím musíme vyrovnat a hrát s tím, co máme k dispozici. Pro každého hráče to bude událost, ale i šance a zkušenost," řekl Filip.

Přestože Francie má už jistý postup, podle českých trenérů přistoupí k zápasu naplno. "Sestava, kterou pošlou na hřiště, bude určitě nejlepší, co mají. Jsem si jistý, že budou chtít vyhrát i zápas u nás," podotkl Kubeš. "Víme, s kým máme tu čest. Budeme hrát proti nejlepšímu týmu světa, který nemá slabiny," dodal Filip.

Češi na podzim na úvod kvalifikace prohráli ve Francii vysoko 25:41, na lednovém šampionátu ale vládce světové házené pořádně potrápili a podlehli jen o tři branky 27:30. V obou případech scházel Jícha.

"Máme taktické varianty. Víme, jakou cestou vyrazit a co by na ně mohlo platit. Ověřili jsme si to při mistrovství světa v Kataru. Sledovali jsme i video, můžeme přesně ukázat, kde jsme udělali chyby a čím jsme překvapili. A v tom chceme pokračovat," uvedl Filip.

Reprezentanti znovu spoléhají na brněnské publikum. V moravské metropoli loni dokázali v play off o mistrovství světa proti Srbsku smazat osmigólové manko z úvodního duelu a v roce 2008 tam v kvalifikaci porazili i nynějšího soupeře Francii.

"V Brně jsme odehráli ty nejlepší zápasy v národním týmu, co pamatuji. Každý hráč musí odevzdat všechno, jít až za hranici svých možností. Jestli to bude stačit na výhru, nebo ne, to uvidíme," řekl Kubeš.

Zápas začne v Brně ve středu v 18:10.

Zdroj: ČTK

Štítky Brno, Francie, kvalifikace, Daniel Kubeš, Filip Jícha, Evropa, házenkář, Severní Makedonie, Švýcarsko, Mistrovství světa ve fotbale 2022

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Házenkáři se v oslabené sestavě pokusív Brně proti Francii o senzaci  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.