Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Lída Formanová a Vojta Bernatský pomáhají rozběhat Česko

Rádi byste začali běhat, nebo už za sebou máte několik nesmělých výběhů, ale potřebujete někoho, kdo vás motivuje a stanoví vaší běžecké aktivitě pravidelnost? Objevte v sobě vášeň pro běhání díky zkušenému kouči z vašeho regionu, který vám bude na trati oporou i parťákem. Staňte se součástí společného projektu Mattoni a RunCzech a pomozte rozběhat celé Česko.

Cílem projektu Mattoni Freerun je vzbudit v lidech vášeň pro běh, propojit zkušenější běžce s těmi, kteří kouzlo běhání teprve objevují. Projekt využívá 21 oblíbených běžeckých tratí ve větších městech České republiky. Na nich budou probíhat pravidelné tréninky, které povedou zvolení kouči. Jejich volba proběhla v pražském parku Stromovka a běžeckém centru Running Mall.

Bohužel na všechny se nedostalo. Strašně těžko se vybíralo, všichni byli skvělí. Ale v rámci poroty jsme se celkem shodli. Snažili jsme se vybrat největší nadšence,“ popisuje mistryně světa v běhu na 800 m z roku 1999 Lída Formanová strategii poroty vybírající 26 koučů ze 160 přihlášených. „Když jsem v Praze studovala, občas jsem do Stromovky šla běhat. Dnes běhám téměř denně v Čáslavi. Běh je celý můj život,“ dodává.

Bydlím kousek za Prahou, tam běhám mezi poli a to mě baví. Díky Mattoni Freerun jsem si teď vyzkoušel trať ve Stromovce a nadchla mě. Takže nebudu líný a občas těch 20 minut autem popojedu,“ mluvil o jedné z tratí sportovní moderátor a zapálený běžec Vojta Bernatský. „A baví mě na tom také to, že si díky aplikaci RunCzech můžu v sekci Mattoi Freerun založit vlastní závod Vojtěcha Bernatského nebo můžu porovnat svůj výkon s kamarády,“ přiznal Vojta, který se v roli porotce také podílel na finálním výběru koučů. „Kandidáti byli všichni skvělí. Našli se mezi nimi jak lidé, kteří běhají třeba deset dvacet let, tak ti, kteří běhají třeba jen rok dva, ale běhání je tak nadchlo, že za sebou už mají půl maraton nebo maraton a tu svou obrovskou energii chtějí předávat dál,“ popsal.

Akci jsem si moc užila, dokonce jsem jednu chvíli běžela s Lídou a hezky jsme si popovídaly. Běh pro mě znamená hrozně moc. Začala jsem, když mi děti začaly odcházet z domu, tzn. syndrom vyhořelého hnízda. A myslím, že jsem udělala dobře. Mám spoustu nových skvělých přátel,“ přiblížila svůj vztah k běhání Irena Výborná z Českých Budějovic. „Že jsem se stala koučkou Mattoni Freerun je pro mě velká čest. Hrozně ráda budu motivovat další lidi a budu se snažit, aby našli k běhu takovou lásku jako já,“ uzavírá Irena.

Stromovka je moje srdcová záležitost. Sice jsem původem z Chebu, ale teď bydlím v Praze právě asi 3 minuty od parku,“ popisuje Lucie Němcová. „Koučkou jsem se chtěla stát proto, že dlouhodobě běhám a díky tomu jsem vyřešila některé své osobní problémy. Navíc se mi k běhu už podařilo nadchnout 4 duše, jejich úsměvy jsou pro mě tou nejlepší motivací,“ dodává Lucie.

Běhám přes 2 roky a běh pro mě znamená osvobození, vyčištění hlavy, zpevnění těla a dobrý pocit. Jako kouč chci začínajícím běžcům zprostředkovat právě ty hezké pocity, které běh přináší. Že to není jen o kilometrech, ale hlavně o skvělém pocitu,“ plánuje Radek Švajcr z Plzně.

Kouči se s dalšími běžci propojí díky facebookovým skupinám a aplikaci, která uživatelům umožňuje snadno mezi sebou komunikovat, např. domluvit si trénink nebo porovnávat vzájemně výsledky. Běžecký tým, který se kouči podaří sestavit, tak společně zažije nejen příjemné běžecké chvíle, ale také bude získávat body, které vášeň pro běh promění v odměnu, např. pitný režim Mattoni, sleva na běžecké vybavení apod.

Vybraní kouči pro brněnské trasy:

Vitoušová Anna -  Brno, Mariánské údolí
Kokeš Jiří - Brno, Svratka
Holík Pavel -  Brno, Svratka

více na freeruns.cz

Tisková zpráva

Štítky Česko, Mattoni, běh, projekt, RunCzech, Stromovka, Praha, Brno, Svratka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Lída Formanová a Vojta Bernatský pomáhají rozběhat Česko  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.