Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Masarykův okruh o víkendu obsadí historické vozy

Na Masarykův okruh se vrací historie. Rakouský šampionát Histo CUP už tento víkend od 8. do 10. května nabídne závody historických vozů z druhé poloviny dvacátého století. Chybět nebudou legendární sportovní vozy, které v Brně závodily už v šedesátých letech, závody tradičně doplní čestné jízdy československých historických formulí.

Závodní víkend je rozdělen na tři dny, v každém z nich se přitom pojede kromě tréninků a kvalifikací alespoň jeden závod. V pátek do prvního závodu odstartuje série Alpenpokal, která s oblíbenými sportovními prototypy tvoří doplňkové závody Histo CUP.
Samotné historické vozy startují v několika kategoriích. „V té nejzajímavější najdeme ve startovní listině takové legendy jako Ford Mustang, Jaguar XJS nebo Ford Capri RS 2600,“ vypočítává manažerka podniku Jana Božková.

Tradičně velmi napínavý bývá značkový závod BMW 325 Challenge, tedy youngtimerů z přelomu osmdesátých a devadesátých let. V klání, kde není nouze o vypjaté souboje a havárie, se postaví pětadvacet vozů. Celkem ve všech sériích pojede během víkendu kolem 160 aut.

Československé formule ve čtyřech jízdách
Tradiční součástí setkání historických vozů na Masarykově okruhu jsou i čestné jízdy československých historických formulí. Vozy, které kralovaly československým závodním tratím od padesátých let po čtyři dekády, se představí ve čtyřech půlhodinových jízdách v průběhu soboty a neděle.

Součástí doprovodného programu budou v neděli i řízené vzestupy horkovzdušným balonem. Na závěr závodní neděle budou vylosováni tři návštěvníci, kteří přímo z Masarykova okruhu balonem odletí na vyhlídkový let.

Jednotné vstupné činí100 korun na každý den, otevřeny budou tribuny C, F, T3 a T5 a vstupenka zahrnuje také vstup do depa závodních strojů – paddocku.

Tisková zpráva

Štítky Masarykův okruh, Formule 1, Brno, Ford Mustang, Jaguar XJS, Ford Capri, BMW 325

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Masarykův okruh o víkendu  obsadí historické vozy  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.