Počasí dnes21 °C, zítra21 °C
Úterý 10. září 2024  |  Svátek má Irma
Bez reklam

VIDEO: Adam Ondra na olympiádě končí bez medaile. Takhle mu fandilo rodné Brno

Adam Ondra skončil na olympiádě bez medaile. Brněnský rodák nezvládl ideálně finálový boj, ve kterém závodilo osm nejlepších lezců. Palce mu drželi fanoušci v domovském lezeckém centru Hangar Brno, kterých se na místě sešlo několik desítek.

Po první části finále, kde se závodilo v boulderingu, skončil Adam Ondra na děleném posledním sedmém místě se ziskem 24,1 bodů ze 100 možných. Adam dvakrát sahal po topu, ale ani jeden pokus nebyl úspěšný. V boulderingu nejvíce zářila trojice Anraku, Duffy a Roberts, kteří zaznamenali dva topy.

Ve druhé části finále, kde závodníci soutěžili v lezení na obtížnost, Adam Ondra získal 96 bodů, k topu mu chyběl jediný chyt. Medailový úspěch mu tak na letošní olympiádě unikl. Adam Ondra skončil na celkovém šestém místě se ziskem 120,1 bodu.

Zápolení brněnského rodáka sledovali jeho příznivci přímo v Hangaru Brno - leckém centru Adama Ondry. Příznivců se sešlo několik desítek, ti však nakonec důvod k oslavám neměli.

Šampionem se stal devatenáctiletý Brit Toby Roberts se ziskem 155,2 bodu, stříbro bral sedmnáctiletý Japonec Sorato Anraku, který získal 145,4 bodu. Bronz obhájil třiatřicetiletý Rakušan Jakob Schubert se ziskem 139,6 bodu.

 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Veronika Knišová

Štítky sport, lezení, olympiáda, Adam Ondra, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Adam Ondra na olympiádě končí bez medaile. Takhle mu fandilo rodné Brno  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.