Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Procházka zápas o titul nezvládl. V New Yorku i před zraky Trumpa schytal knockout a prohrál

Český MMA bojovník Jiří Procházka světový titul UFC v polotěžké váze podruhé v kariéře nezískal. V duelu s Brazilcem Alexem Pereirou v newyorské hale Madison Square Garden jednatřicetiletý bývalý šampion prohrál knockoutem v druhém kole. Procházka utrpěl v oktagonu první porážku po téměř osmi letech.

Rozhodčí ukončil titulový duel, jenž byl vrcholem akce UFC 295, necelou minutu před koncem druhého z pěti kol. Šestatřicetiletý Pereira trefil o pět let mladšího Procházku tvrdě levým hákem a poslal ho k zemi. Český bojovník se okamžitě dostal do kleku a zaklínil se do soupeřových nohou, Pereira ho však zasypal údery pravým loktem a sudí Marc Goddard souboj zastavil.

I když se část publika v hale podle reakcí zdálo, že rozhodčí duel ukončil příliš brzy, Procházka přiznal, že zastavení duelu 52 sekund před koncem druhého kola bylo na místě. „Na konci to bylo správné, byl jsem mimo. Ale nikdy bych sám neskončil. Stane se, byla to velká lekce. Budu pracovat dál a vrátím se silnější. Děkuji Alexi za zápas, byla to dobrá lekce," ocenil Procházka soupeře v rozhovoru v oktagonu.

Galavečer smíšených bojových umění v legendární newyorské hale tradičně sledovalo mnoho slavných osobností, mezi nimiž nechyběl bývalý americký prezident Donald Trump.

Procházkovi se nepodařilo znovu získat mistrovský pás UFC, který vybojoval loni v červnu v Singapuru po vítězství nad jiným Brazilcem Gloverem Teixeirou. Odvetu naplánovanou na prosinec minulého roku musel rodák z Hoštěradic na Znojemsku odvolat kvůli vážnému zranění ramena a po dohodě s organizací se titulu vzdal.

Pod hlavičkou UFC v sobotu Procházka utrpěl po třech vítězstvích první porážku. V oktagonu poznal přemožitele poprvé od silvestrovského souboje v roce 2015, kdy ještě zápasil v japonské organizaci Rizin. Celkově má nyní bilanci 29 výher, 4 porážky a 1 remízu.

Procházkův přemožitel Pereira získal druhý titul v UFC. Bývalý elitní kickboxer získal téměř přesně před rokem právě v Madison Square Garden mistrovský pás ve střední váze, letos v dubnu však odvetu s Novozélanďanem Israelem Adesanyou prohrál a zamířil do vyšší váhové kategorie. Bezprostředně po vítězství nad Procházkou vyzval Adesanyu k přesunu do polotěžké váhy, aby se mohli potřetí utkat o titul.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Tereza Pú

Štítky Procházka, UFC, Brno, New York, Titul

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Procházka zápas o titul nezvládl. V New Yorku i před zraky Trumpa schytal knockout a prohrál  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.