Počasí dnes22 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Souboj do posledního kilometru. Pech v Hustopečích porazil Kopeckého o necelé tři sekundy

, aktualizováno 17. června 2023, 18:51

Napínavý souboj až do úplného závěru přinesla Rally Hustopeče. Václav Pech s Fordem Focus RS WRC '06 porazil loňského vítěze Jana Kopeckého jedoucího s vozem Škoda Fabia RS Rally2 o pouhé tři sekundy. S více než minutovou ztrátou skončil na třetím místě Dominik Stříteský se Škodou Fabia R5.

Kopecký vstupoval do druhé etapy v pozici lídra, když vedl nad Pechem o necelých šest sekund. Druhý jmenovaný ale dnes zvítězil na čtyřech rychlostních zkouškách, Kopecký na dvou. Pech i na posledních kilometrech držel vysoké tempo a Kopeckého před sebe nepustil.

„Soutěž se nám povedla a jsem strašně rád, že jsme vyhráli. S Honzou jsme se snažili asi oba dva jet na doraz. Je to až neskutečné, v jakém tempu dokážeme jet, vyrovnaně až do konce. Už nebylo kam zrychlit. Na předposlední zkoušce začalo od začátku hodně pršet. Měli jsme oba hodně tvrdé pneumatiky, Honza možná malinko tvrdší než my. Nám ta zkouška vyšla. Poslední vracák byl ale na bahně, nechtěl jsem se tam dostat do smyku a zahrabat se, ale zadusil se mi motor a chcíplo mi to. A pak ještě jednou, jak jsem byl nervózní. Asi jsme na té vodě ale jeli hodně a udělali si ten zásadní náskok před poslední zkouškou. Divácká kulisa byla výborná, povedlo se i počasí. Zdejší zkoušky jsou nádherné pro nás i pro diváky, kteří mohutně fandili. Jsem rád, že jsme je s Honzou odměnili takovým soubojem,“ řekl Václav Pech po závodě.

Kopecký o necelé tři sekundy nezvládl obhájit loňské vítězství a skončil druhý za Pechem. „Byl to zase zajímavý závod a přetahovaná o sekundy s Václavem jako na většině soutěží. Tentokrát byl o fous rychlejší on. Snažili jsme se ho odpoledne ještě stáhnout, na úvodní zkoušce se nám to podařilo a přeskočili jsme ho. Pak ale hodně zapršelo a než jsem zjistil, že pneumatiky docela fungují, ztratil jsem spoustu času. V závěru soutěže jsem ještě zkusil jít do rizika, i když to už opravdu nerad dělám. Každopádně, soutěž byla perfektě zorganizovaná, chtěl bych za to všem pořadatelům moc poděkovat. Kvituji i to, že se tady snaží postarat opravdu o všechny posádky,“ uvedl v cíli Jan Kopecký.

Třetí místo vybojoval Adam Březík se Škodou Fabia R5 před Dominikem Stříteským na stejném stroji. Pátý byl Věroslav Cvrček.

Mezi vozy s poháněnou přední nápravou zvítězil David Štefan navigovaný Ondřejem Vichtorou. „Včera i dnes vše šlapalo jak mělo, to byl určitě klíč k úspěchu. Na závěr soutěže jsme to v tom dešti už raději trochu vypustili. Nemělo smysl se někam hnát, hlavně už jsme potřebovali bez problémů dojet. Vyhráli jsme ve dvoukolkách nejvíc erzet, což bylo důležité. Hlavně jsme neudělali žádnou velkou chybu, až na RZ 8, kde jsme museli couvat v retardéru. Naštěstí jsme ho ale nerozrazili a nechali tam do deseti vteřin. Pár drobných chyb, jako je drobné probrždění, by se našlo, ale jinak to bylo vše v pohodě,“ shrnul v cíli David Štefan.

Český šampionát pokračuje pátým dílem na začátku července Bohemia Rallye Mladá Boleslav.

Ohodnoť článek

Foto Agrotec Rally Hustopeče

Štítky Hustopeče, rally, Agrotec Petronas Rally Hustopeče, motorsport

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Souboj do posledního kilometru. Pech v Hustopečích porazil Kopeckého o necelé tři sekundy  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.