Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Brněnské volejbalistky přichází o kapitánku. Digrinová po oslavách titulu míří do Belgie

Nejlepším možným způsobem se rozloučila s volejbalovou extraligou a mateřským klubem Daniela Digrinová. Kapitánka Králova Pole přispěla v pátém finále s městským rivalem Šelmami k vítězství 3:0 a k zisku titulu. Do belgického klubu Tchalou Volley, kde už má připravenu smlouvu, tak bude odcházet jako česká šampionka a vítězka Českého poháru.

„Lepší tečku jsem si nemohla přát, je to něco úžasného. Nepoštěstí se to každému. Chutná to zlatě a sladce," řekla jen 168 cm vysoká volejbalistka, nastupující na postu libera.

Ve dvaadvaceti letech dorostla odchovankyně královopolské líhně do velké opory nejen extraligového týmu, ale i reprezentace. V rozhodujícím zápase našla na svém vlastním výkonu chyby, ale ocenila hru svých spoluhráček. „Mně zápas nevyšel úplně podle představ, možná to bylo pro mě moc svazující, ale holky předvedly neskutečný výkon," konstatovala.

Královopolanky vstupovaly do utkání s vědomím, že čtvrtý zápas prohrály celkem hladce 0:3. „Uvědomily jsme si, že už máme jen jednu šanci, jako při finále poháru. Zbavily jsme se všeho strachu, ale byly to velké nervy. Hlavně v prvních dvou setech, kdy se skóre přelévalo ze strany na stranu," komentovala drama prvních dvou dějství, v nichž Královo Pole vždy odvrátilo setboly Šelem a odrazilo se k třísetovému vítězství.

Ještě na palubovce zkropily hráčky trenéra Erika Nezhodu, který Digrinovou vedl v klubu v podstatě od jejich začátků, šampaňským. „Oslava bude dlouhá," usmála se Digrinová, kterou nyní čeká nová výzva. Od nové sezony poprvé změní působiště. Nastoupí v dresu belgického Tchalou Volley club, který už příchod odchovankyně potrvdil na oficálních stránkách klubu. 

Ohodnoť článek

Autoři | Foto KP Brno

Štítky Brno, KP, Volejbal, Přestup

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Brněnské volejbalistky přichází o kapitánku. Digrinová po oslavách titulu míří do Belgie  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.