Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Lyžařským areálům na jihu Moravy nepřeje počasí

Lyžařským areálům v Jihomoravském kraji nepřeje počasí, dneškem se zastavil vlek ve Filipově údolí na Hodonínsku. Na sjezdovkách na Blanensku ale stále leží kolem půl metru technického sněhu. Uvedli to správci či majitelé areálů.

O víkendu na jihu Moravy pršelo, teplota se ve dne pohybovala nad deseti stupni Celsia. Vysoko se šplhá i během tohoto týdne. „Stále jsme v provozu, ale ten úbytek sněhu byl opravdu masivní. O víkendu tekly po sjezdovce proudy vody. Sjezdovka je ale už zase upravená," popsal za areál v Hodoníně u Kunštátu Vlastimil Jílek. Středisko leží na východním okraji Českomoravské vysočiny, délka sjezdovky je asi 550 metrů s převýšením 100 metrů. Na sjezdovce leží podle Jílka kolem 40 centimetrů technického sněhu. Pro lyžaře tu v této sezoně přichystali novou boční trasu, vede směrem od hlavní sjezdovky velkým obloukem. Oficiálně ji otevřeli zhruba před dvěma týdny, nyní se po ní ale jezdit nedá. Jílek uvedl, že ji možná znovu zprovozní, až přijdou mrazy. Otevřeno je ve všední dny od 9:00 do 20:00, o víkendu od 8:00.

Lyžuje se také v nedaleké Olešnici, i tam je na svahu kolem půl metru technického sněhu. „Zásoby sněhu ještě máme, v případě potřeby bychom je na sjezdovku rozhrnuli. Rádi bychom vydrželi do jarních prázdnin, ty jsou ale ještě daleko," uvedl za areál Lubomír Rek. Jarní prázdniny začínají na jihu Moravy v polovině března. Středisko nabízí sjezdovku o délce 500 metrů se stometrovým převýšením. Otevřeno je ve všední dny od 9:00 do 20:00, o víkendu se začíná o hodinu dřív.

V provozu je také areál v Němčičkách na Břeclavsku, kde mají na svahu položený umělý povrch, který umožňuje lyžování i za nepříznivého počasí. Podle webu areálu je na svahu do deseti centimetrů sněhu. Lyžaři mohou o víkendu přijít mezi 13:00 až 16:00, tedy po skončení dlouhodobých kurzů pro děti, ve všední dny pak od 9:00 do 19:00, kdy dopoledne jsou i kurzy pro školy. Dneškem se zastavil vlek ve Filipově údolí na Hodonínsku, kde se lyžovat začalo před necelými dvěma týdny. „Uvidíme, jestli ještě budeme zasněžovat, jestli se nám to vyplatí," řekl za areál Lubomír Žák.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Archiv redakce

Štítky ČR, počasí, rekreace, hory, Jihomoravský

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Lyžařským areálům na jihu Moravy nepřeje počasí  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.