Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Nevěřil jsem, že do finále stihnu nabrat síly, říká o zlatě z mistrovství Evropy lezec Ondra

Brněnský lezec Adam Ondra se z mistrovsví Evropy ve sportovním lezení vrací minimálně se dvěma medailemi. Zatímco z boulderingu si čtyřnásobný mistr světa odváží stříbro, v lezení na obtížnost svým výkonem překonal všechny soupeře. Věděl jsem, že mi cesta bude sedět, svěřil se sportovec.

První zprávy o úspěchu devětadvacetiletého českého talentu na mistrovství v Mnichově přišly v sobotu, kdy se Ondra zmocnil bronzové medaile. Cenný kov z boulderingu sportovce sice namotivoval, zároveň ale znamenal vysílení před nejočekávanější cestou letošní sezony. Lezení na obtížnost, které bylo v plánu na neděli, je Ondrovou silnou disciplínou. 

„Cítil jsem velkou únavu nejen po boulderingu, ale také po semifinálové cestě, která byla dlouhá, fyzická a úmorná. Poté, co jsem spadl a do finále postupoval z průběžného druhého místa, jsem první hodinu po dolezení opravdu necítil, že bych ve finále mohl něco předvést," popsal nedělní obavy brněnský rodák.

Ondra bojoval také s nateklými předloktími. „Bylo v nich tolik kyseliny mléčné, že jsem nevěřil, že bych se mohl za pár hodin zbývajících do finále stihnout zregenerovat, nabrat síly a lézt ještě jednu cestu na světové úrovni,“ vysvětlil čerstvý otec, který se může mimo jiné pochlubit prvenstvím v překonání nejtěžší cesty světa.

Únavu se Ondrovi nakonec podařilo překonat díky krátkému spánku i prohlídce finálové cesty, která fenoménu českého lezení na první pohled seděla. Nabraná energie pak znamenala téměř bezchybný rychlý výkon na cestě plné náročných míst, což vedlo k první příčce. „Zlata si hodně vážím i proto, že jsem ho mohl získat v Mnichově. U závodů byla úžasná atmosféra, v publiku fandilo mnoho lezců," popsal Ondra pocity po obdržení titulu mistra Evropy v obtížnosti.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Petr Chodura

Štítky Adam Ondra, lezení, obtížnost, medaile, zlato, finále, Evropa, Mnichov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nevěřil jsem, že do finále stihnu nabrat síly, říká o zlatě z mistrovství Evropy lezec Ondra  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.