Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Salač do GP v Brně odstartuje ze 14. místa, Kornfeil byl dvacátý

Český motocyklista Jakub Kornfeil loňské vítězství z kvalifikaci Moto3 v Brně nezopakoval a do nedělní Velké ceny České republiky odstartuje z dvacátého místa. Lépe se vedlo jeho týmovému kolegovi ze stáje Redox PrüstelGP Filipu Salačovi, který díky čtrnácté příčce zaznamenal druhý nejlepší výsledek v kariéře.

Kornfeil kvůli výsledkům z tréninků musel už do první části kvalifikace a na mokré trati se mu příliš nedařilo. Obsadil šesté místo a na čtvrtou příčku, která jako poslední zaručovala postup do druhé části, ztratil šestadvacetiletý jezdec sedm desetin sekundy.

Kornfeil, jenž si před rokem v Brně dojel pro jedinou pole position v dosavadní kariéře, se na startu postaví na dvacáté místo. Nenavázal tak na kvalifikační výsledky z posledních dvou závodů, v nichž se vždy umístil v nejlepší desítce. Horší startovní pozici v sezoně navíc měl jen v Katalánsku a ve Francii, kde byl na 22., respektive 21. místě.

Salač má druhou nejlepší pozici v kariéře

O poznání lépe se vedlo sedmnáctiletému Salačovi, který po prvním kole v druhé části kvalifikace dokonce chvíli figuroval na pole position. Postupně se však startovním pořadím propadal, ale i tak zaznamenal druhý nejlepší výsledek v kariéře. Lepší umístění na startu si vyjel pouze před měsícem v Německu, kde byl třináctý.

Počtvrté v kariéře do závodu Moto3 odstartuje z pole position Ital Tony Arbolino, který tak stylově oslavil dnešní devatenácté narozeniny.

 

Autoři | Foto MMB

Štítky Sport, motorismus, silniční, svět, ČR, kvalifikace, FOTO, Jakub Kornfeil, Brno, kariéra, Česko, Francie, Tony Arbolino, Německo, Katalánsko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Salač do GP v Brně odstartuje ze 14. místa, Kornfeil byl dvacátý  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.