Počasí dnes12 °C, zítra12 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Mistrovství světa superbiků se v Brně už nepojede, nejsou peníze

Mistrovství světa superbiků, které se vrátilo do Brna po pětileté přestávce, už se na Masarykově okruhu nepojede. Důvodem je finanční ztráta z pořádání letošního závodu ve výši několika milionů korun. Světový šampionát silničních motocyklů MotoGP se v příštím roce v Brně uskuteční o prvním srpnovém víkendu.

Superbiky závodily na brněnském okruhu v červnu a během víkendu přilákaly podle pořadatelů přes 50 tisíc diváků. „Náklady spojené s pořádáním tohoto podniku se bohužel nepodařilo alespoň vynulovat. Významu tohoto závodu neodpovídala návštěvnost. Přitom organizačně jsou závody superbiků stejně náročné jako MotoGP," řekl ČTK mluvčí Masarykova okruhu Petr Boháč.

Kromě chybějícího příjmu z prodeje vstupenek byl dalším finančním zatížením zalistovací poplatek přesahující 7,5 milionu korun. „Rozhodnutí nás pochopitelně mrzí. Všichni si kvalitu letošního atraktivního závodu pochvalovali. Počínaje jezdci a konče diváky. Přišlo jich ale bohužel velmi málo, abychom náklady pokryli. Vstupenky byly za minimální ceny vzhledem k nákladům na celou akci," uvedl Boháč.

„Superbiky žijí ve stínu mistrovství světa silničních motocyklů," dodal. České barvy hájil v superbikových závodech v Brně pouze Ondřej Ježek.

Autoři | Foto Autodrom Brno

Štítky Superbike, mistrovství světa, motorky, Brno, motodrom, Masarykův okruh, Ondřej Ježek, peníze

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Mistrovství světa superbiků se v Brně už nepojede, nejsou peníze  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.