Počasí dnes10 °C, zítra6 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Volejbalisté prohráli ve čtyřech setech doma s Ostravou

Volejbalisté Brna ve 20. kole volejbalové UNIQA extraligy přivítali na domácí palubovce svého souseda v tabulce, VK Ostrava. Po nezvládnutém úvodu Brno sahalo po nečekaném obratu, ale Ostrava zvládla lépe koncovku čtvrtého setu a radovala se tak z vítězství 1:3 na sety.

Brnu patřila před zápasem sedmá příčka, se sedmibodovou ztrátou právě na Ostravu. V případě výhry navíc Brněnští mohli odskočit osmým Benátkám na rozdíl pěti bodů.

Zápas se od úvodu vůbec nevyvíjel podle představ domácích. Ostrava byla agresivnější na servisu a i díky skvělé obraně opanovala první set výsledkem 16:25. Druhá sada přinesla zlepšený výkon hráčů Brna, avšak stále to bylo na ostravskou dominantní hru málo a i druhý set získala Ostrava, tentokrát výsledkem 25:20.

Třetí set konečně nabídl vyrovnaný volejbal. Brno do jeho poloviny prohrávalo, pak se ale vzchopil brněnský blok i útok a domácí šli do vedení 19:16. Náskok si Brno do konce setu pohlídalo, ovládlo set 25:21 a vynutilo si pokračování zápasu.

Čtvrtou sadu začalo lépe povzbuzené Brno a takřka po celý set si drželo drobné vedení. Diváci už se těšili na pětisetové drama, ovšem Ostrava v pro ni nejlepší možnou chvíli zmobilizovala síly a těsně před koncovkou se dostala do vedení 20:19. Nejdramatičtější koncovku utkání pro sebe poté urvali hosté 26:24 a utnuli tak domácí naděje na obrat v zápase.

Volejbal Brno, a.s. - VK Ostrava, s.r.o. 1:3 (16:25, 20:25, 25:21, 24:26)

Tabulka UNIQA extraligy po kompletním 20. kole

Štítky volejbal, uniqa extraliga, brno, Ostrava, Volejbal Brno, Česká volejbalová extraliga mužů, Volejbalový klub Ostrava, volejbalista, Benátky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Volejbalisté prohráli ve čtyřech setech doma s Ostravou  |  Míčové sporty  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.