Počasí dnes20 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Volejbalisté Brna přes domácí výhru v Poháru CEV dále nepostupují

Volejbalová extraliga si dala krátkou přestávku, kterou využil tým trenéra Malána k odvetnému zápasu v Poháru CEV. První zápas ve švýcarském Amriswillu brňané prohráli 0:3. Šanci na postup měli pouze v případě opačného výsledku, navíc s výhrou v tzv. zlatém setu.

Solidně zaplněná hala na Vodové sledovala nepříliš sebevědomý výkon domácích v prvním setu. Švýcaři se rychle dostali do vedení až o šest bodů a nic nenasvědčovalo tomu, že by mohli brněnští hráči Švýcarům postup zkomplikovat. Miroslav Malán byl nucen využít timeoutů, aby se tým sebral a stal se soupeři důstojným protivníkem. Brnu se podařilo stav prvního setu nakonec otočit a zvítězil v něm 25:23.

Do druhého setu už domácí tým nastoupil s nově nabytým sebevědomím a jasně Amriswil přehrával. Zlepšený výkon v útoku a chyby soupeře zajistily výrazný rozdíl ve skóre - švýcaři dokázali získat pouhých 16 bodů. Diváci hnali svůj tým i v dalším setu a Brno se tak i díky nim dokázalo udržet celé jeho trvání ve vedení. Po vítězství 25:21 došlo na zlatý set, ve kterém se hraje do 15 bodů a jeho vítěz slaví postup do dalšího kola poháru.

Amriswil začal hrát s větší jistotou, zlepšil příjem a na blocích daleko lépe vzdoroval borcům ve žlutém. Stav byl dlouho vyrovnaný, ale Brňanům se nakonec podařilo dospět až k mečbolu. Ten a ani ten následující bohužel domácí tým nedokázal využít a po taktické chybě  daroval svému soupeři několik kritických bodů. Mladý tým Amriswilu narozdíl od Brna dokázal využít hned první šanci na ukončení zápasu a Brňané tak přes skvělý výkon v soutěži končí.

Dnešní prohrou tým Volejbal Brno sestupuje do nižší evropské soutěže Challenger cup (Vyzývací pohár), kde narazí na vítěze utkání týmů Azores (Portugalsko) - Lennik (Belgie).

Trenér Miroslav Malán:
“V závěru zlatého setu došlo k taktické chybě a nahrávka měla jít na Vlado Katonu. V Amriswilu jsme vedli první set 22:17 a prohráli jsme jej. Zbytek zápasu se pak odvíjel od této situace. Bylo to v hlavách.”

Volejbal Brno - Volley Amriswil (Švýcarsko) 3:0 (23, 16, 21), zlatý set 15:17

Rozhodčí: Mocsnik (Maďarsko), Bloemhard (Lucembursko). Čas 122 min.

První zápas: 0:3, postupuje Amriswil.

Trenéři: Dario Bettelio, Miroslav Malán

Sestavy:
Volley Amrisvil: Joris Rasing (lib), Nikola Rnovica (uni), Marc Walzer (sui), Elias Wetzel (uni), Roman Bruhwiler (smeč), Claudio Kriech (smeč), Fabian Peler (nah), Marco Krattiger (nah), Dante Elias Trevisan (smeč), Aleksandar Ljubicic (blok), Adrian Schlapfer (smeč), Thomas Brandli (blok)
Volejbal Brno: Jiří Bence (lib), Jan Muroň (smeč), Luboš Smrčina (uni), Radim Hruška (nah), Josef Mlčuch (blok), Marek Zmrhal (smeč), Martin Klapal (blok), Michal Sládeček (nah), Ondřej Kubalec (blok), Martin Plešingr (blok), Vlado Katona (smeč).

Štítky volejbal, Brno, Pohár CEV, Amriswil, Švýcarsko, Volejbal Brno, Česká volejbalová extraliga mužů, Radim Hruška, Michal Sládeček, Jiří Bence, Jan Muroň, Marco Krattiger, Belgie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Volejbalisté Brna přes domácí výhru v Poháru CEV dále nepostupují  |  Míčové sporty  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.