Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Volejbalisté Brna nenašli odpověď na drtivý útok Budějovic

Tým Volejbalu Brno se v současnosti potýká s marodkou a trenér Gerža tak dal prostor mladým hráčům již v základní sestavě.

První set začal výrazným náporem hostujícího týmu, který se rozhodl soupeře nijak nešetřit. Mocný útok dua Kriško - Michálek podpořený útoky středem Radka Macha způsobil, že Brno ztratilo hned v úvodu sedm bodů, přičemž pouze dva získalo. Za kratší konec tým z Moravy tahal celý set. Nedařil se útok a velké problémy s budějovickým servisem udržovaly brněnské bodové konto při zemi. Závěr setu přinesl snad lehký příslib zlepšení výkonu, ale na víc jak šestnáct bodů se tým nezmohl. Budějovicím se dařilo příliš nechybovat a jasně si tak došly pro vítězství v první sadě.

Druhý set přinesl další zhoršení brněnského výkonu. Na vysoký standard hry Jihočechů jsme zvyklí, zde však neměli ani prostor dát vyniknout svým dovednostem. Nedařil se zejména příjem Brňanů. Trenér Gerža i nadále dával prostor náhradníkům, kteří tak získávají další soutěžní zkušenosti. Jihostroj celý set výborně servíroval a útoky Michala Kriška se Moravanům nedařilo prakticky vůbec pokrývat. Domácí tým loňskému finalistovi play-off extraligy práci velmi ulehčoval a skóre zápasu se dostalo až do stavu 24:11, který Jihostroj proměnil hned prvním setbolem v další vítězný set.

Do třetí sady však domácí tým nastoupil s pozměněnou sestavou a na hře to bylo vidět. Dostavila se jistota při výměnách, na hřiště se navrátila nahrávačská jednička Hruška a Brno se několika vydařenými útoky dostalo do vedení 5:4. Zlepšený výkon pokračoval i v dalších výměnách a mnohem častěji chybující Jihočeši pomalu přestávali myslet na rychlý návrat domů. Skóre se přelévalo na obou stranách, jeden či dva body k dobru si však Brno stále udržovalo. Jihostroji se podařilo vzpamatovat až za stavu 12:14, kdy si tříbodovou řadou teprve podruhé v setu vzal vedení na svou stranu. Další vývoj hry potvrzoval znovu nabytou jistotu budějovických volejbalistů, kteří důslednou hrou obírali Brno o další body. Několika dobrými míči se prezentoval hostující Kuliha, který ještě v minulé sezoně nastupoval právě v týmu Volejbal Brno. Za stavu 19:24 si Brno vzalo druhý timeout. Ten ovšem nezabránil jasnému vítězství jihočechů 25:19 a tedy 3:0 na sety.

Trenér Martin Gerža, Brno: "Na zápasu byly vidět odlišné ambice obou týmů. Nás trápí marodka, navíc se chystáme na klíčové zápasy v extralize s Benátkami nad Jizerou a Starým Městem, takže jsme nastoupili v improvizované sestavě. Ve třetím setu jsme se základní sestavou dokázali soupeře potrápit."

Trenér Jan Svoboda, České Budějovice: "Soupeř sice nastoupil oslabený, ale naši hráči podali koncentrovaný výkon a já je za to musím pochválit. Ve třetím setu jsme zbytečně ztratili čtyři míče za sebou a to jej zkomplikovalo, ale pak se hra dostala zpět pod naši taktovku a set jsme zvládli."

Volejbal Brno - VK Jihostroj České Budějovice: 0:3 (17, 11, 19)

Štítky volejbal, Brno, Český pohár, Jihostroj České Budějovice, zápas, sport, České Budějovice, Volejbal Brno, Michal Kriško, Radek Mach, volejbalista, Morava, Jihostroj, Jan Svoboda

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Volejbalisté Brna nenašli odpověď na drtivý útok Budějovic  |  Míčové sporty  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.