Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Volejbal Brno vstoupil do vyřazovacích bojů porážkou

Jednoznačným vítězstvím v poměru 3:0 zahájil českobudějovický Jihostroj své tažení letošním play off Uniqa volejbalové extraligy. Brněnský tým, který přijel na jih Čech odehrát dvě utkání, držel krok s domácími pouze v úvodním setu.

Play off v Českých Budějovicích začalo ve velkém stylu. Ke kvalitní podívané přispěly v průběhu první sady i hosté z Brna, kteří drželi krok s obhájcem prvenství až do koncovky.

Chleba se začal lámat až za stavu 20:20. V úplném závěru setu pak domácí po několika střídáních přitlačili na servisu a dohráli koncovku o tři body 25:22.

Druhý set začali domácí velmi přesvědčivě a do prvního oddechového timeoutu šli s vedením 8:4. Brno však srovnalo na 12:12, a to hlavně zásluhou několika dobrých servisů a nevynucených chyb domácích.

Jihočeši se však ve střední části sady rozehráli v obraně a řadou bodových bloků podpořených výborným servisem Andyho Rojase vytáhli skóre na rozdíl 19:12.

Za stavu 20:14 se na hřiště dostal nahrávač Filip Habr, který hned druhý míč zasmečoval překvapivě přes a připsal si tak přímý bod. Závěr setu domácí v klidu dohráli na konečných 25:19.

Do posledního setu vlétl Jihostroj ve velkém stylu a vedení 14:6 vypovídalo o hladkém průběhu pro domácí. A na hřišti se pak znovu objevil Filip Habr.

Později se na palubovku vrátilo i první libero. David Juračka byl totiž v průběhu prvního setu překvapivě vystřídán za Michálka, který dříve působil jako smečař.

Závěr zápasu se pak proměnil v exhibici a Jihostroj si připsal poslední set v poměru 25:13.

„My jsme začali vcelku dobře a v úvodu prvního setu se nám dařilo jak na servisu, tak v útoku. Jako hlavní příčinu prohry vidím zlepšený výkon na servisu domácích. Největší škodu nám způsobili Rojas a Kriško. My jsme poté zvolili taktiku riskovaného servisu, která nám nevyšla, a domácí nás přehráli na celé čáře,“ uvedl po utkání nahrávač Brna Ondřej Fučík.

„Úvod utkání Brněnským vyšel mnohem lépe. My jsme pak přitlačili na servisu a začali také lépe bránit. V tom vidím hlavní příčinu naší výhry. U tohoto soupeře je velmi důležité dostat je co nejdříve pod tlak, což se nám podařilo v druhém setu a v klidu jsme utkání dohráli. Já osobně jsem dnes nastoupil netradičně v roli druhého libera, ale musím říct, že s klukama se hrálo skvěle,“ okomentoval své vystoupení s úsměvem Petr Michálek.

VK Jihostroj České Budějovice - Volejbal Brno 3:0 (22, 19, 13)

Čas: 68 minut. Nejvíce bodující hráči: Kriško 11 - Katona 11. Diváci: 850

Jihostroj: Zapletal, Kriško, Fila, Rojas, Sukuba, Mach - libero Juračka, Michálek. Střídali Habr, Pláteník a Sobotka. Trenér Jan Svoboda.

Brno: Fučík, Mlčuch, Katona, Kuliha, Klapal, Smrčina - libero Stanczak. Střídali Mlčuch a Ulč. Trenér Miroslav Malán.

Napsala Eva Berková

Štítky VK Jihostroj České Budějovice, Volejbal Brno, play off, Uniqa extraliga, volejbal, Brno, Jihostroj, Uniqa Insurance Group, Česká volejbalová extraliga mužů, Česko, Andy Rojas, Filip Habr, Petr Michálek, České Budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Volejbal Brno vstoupil do vyřazovacích bojů porážkou  |  Míčové sporty  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.