Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Volejbal Brno po velkém boji končí ve čtvrtfinále

Dramatické utkání, které dotáhli Brňané až do pátého setu, nakonec dopadlo vítězně pro Jihostroj. Jihočeši, kteří vedli dokonce 2:0, nechali brněnské hráče srovnat, a tak o jejich postupu do semifinále Uniqa extraligy musela rozhodnout až pátá zkrácená hra.

V prvních dvou sadách nic nenasvědčovalo tomu, že by mělo čtvrté utkání skončit jiným výsledkem než 0:3. Jihostroj měl pohodlný náskok dvou setů, a i když koncovka zejména prvního setu byla velmi vyrovnaná, na žádné větší komplikace to nevypadalo.

Brněnští hráči však nesložili zbraně a ve třetím setu se díky velmi kvalitnímu servisu rychle bodově dostali nad Jihočechy a vedení udrželi až do koncovky. Tuto sadu získali v poměru 25:16.

Čtvrtý set byl velmi dramatický a ani jeden ze soupeřů nechtěl dopustit výrazné vedení svého soupeře. Brněnským hráčům se dařilo i nadále udržet vysokou kvalitu servisu a k té přidat i kvalitní útok.

Ve vypjaté koncovce, kterou esem o pásku zakončil Ondřej Kubalec, tak Moravané zvítězili 25:22. Zkrácená pátá sada však byla již opět plně v režii hostů, kteří tak dokázali po jasném vítězství 7:15 ukončit čtvrtfinálovou sérii a postoupit do semifinále v poměru 4:0 na utkání.

„Brno v podstatě nezahrálo špatně ani jedno ze čtyř utkání. I když první tři duely skončily 3:0 pro nás, tak jsme stále cítili, že nesmíme ani na chvíli polevit a dost často jsme museli stahovat brněnský náskok. Soupeř věděl, že jeho úspěch je možný pouze přes velmi kvalitní servis a ten se mu v obou domácích zápasech dařil mnohem lépe, než v Budějovicích,“ řekl po rozhodujícím mači trenér Jihostroje Jan Svoboda.

„Věděli jsme, že série zápasů s Jihostrojem pro nás bude hrozně těžká, protože oni mají tým postavený pro zisk titulů. My jsme je chtěli potrápit, což se trochu povedlo až dnes. Malinko mě mrzí, že jsme v těch předešlých zápasech nedokázali využít drobných chyb, které tým z Českých Budějovic dělal. Dnes už to byla u nás taková poslední křeč - vyrovnání z 0:2 na 2:2 potěší. Za to musím klukům poděkovat, že nesložili zbraně a šli do toho. Bylo vidět, že chtějí ještě do na jih Čech jet. Buďme ale soudní, Jihostroj je na vyšší úrovni než my,“ uvedl trenér Brna Miroslav Malán.

Volejbal Brno - VK Jihostroj České Budějovice 2:3 (-22, -20, 16, 22, -7)

Rozhodčí: Krtička, Kvarda. Diváci: 400.

Brno: Fučík, Katona, Smrčina, Mlčuch, Kuliha, Klapal - libero Stanczak. Střídali Ulč a Kubalec. Trenér Miroslav Malán.

Jihostroj: Zapletal, Novotný, Fila, Rojas, Sobotka, Sukuba - libero Michálek. Střídali Habr, Pláteník, Kriško a Juračka. Trenér Jan Svoboda.

Na textu spolupracoval: Miroslav Toman

Napsala Eva Berková

Štítky VK Jihostroj České Budějovice, Volejbal Brno, play off, Uniqa extraliga, volejbal, Brno, Jihostroj, Česká volejbalová extraliga mužů, České Budějovice, Jan Svoboda, Eva Guzikiewiczová-Berková, Miroslav Toman, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Volejbal Brno po velkém boji končí ve čtvrtfinále  |  Míčové sporty  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.