Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Tišnov uvidí kvalifikaci juniorek na volejbalové mistrovství světa

Již za pár dní začne pro české reprezentační výběry další rok plný volejbalových akcí. Zkraje nového roku se do boje vrhnou juniorky, které čeká kvalifikace na mistrovství světa. Svou kvalifikační skupinu odehrají od 8. do 10. ledna na jihu Moravy. Hostitelským místem skupiny E evropské kvalifikace je tentokrát Tišnov.

Juniorky do dvaceti let svedou na domácím území bitvu o postup na závěrečný šampionát, který se uskuteční na Kypru, s výběry Dánek, Rakušanek a Bulharek. Právě reprezentantky Bulharska by papírově měly být největšími favoritkami na postup, jelikož na posledním mistrovství světa, které se uskutečnilo v Brně, obsadily konečné deváté místo. Češky byly jedenácté.

Tišnovská sportovní hala, jež je od jihomoravské metropole vzdálena přibližně třicet minut cesty autem, bude hrdým hostitelem mladých volejbalových nadějí. „Těší nás, že děvčata budou mít v zádech podporu tišnovského publika, které má míčové sporty velmi v oblibě. Domácí fanoušci mohou být klíčem k postupu našich juniorek do další fáze kvalifikace,“ věří místopředseda Českého volejbalového svazu Robert Urbánek.  

Do té postoupí vítězové pěti čtyřčlenných skupin. Poslední volnou pozici obsadí nejlepší celek ze všech druhých míst. Roli tak hraje výsledek každého utkání. Výběr, který na letošním mistrovství Evropy obsadil šesté místo, proto bude potřebovat podporu útulné haly, ve které by rád udělal velký krok za svým snem.

Svěřenkyně kouče Ondřeje Marka začnou čtvrtečním střetnutím proti Dánkám. Den poté je čekají Rakušanky. S těmi se už juniorky letos potkaly, ve třech dubnových přátelských duelech zvítězily hned dvakrát. Nejtěžší bitva přijde jako poslední. V sobotu si to Češky rozdají s Bulharkami, na které nevzpomínají dvakrát nejlépe. Na mistrovství Evropy je sice ve skupině porazily ve čtyřech setech, v daleko důležitějším boji o konečné páté místo ale podlehly ve zkrácené sadě a skončily šesté. Všechny zápasy národního týmu začínají v Tišnově od 18 hodin.

Nadějný tým se bude opírat především o hráčky, jež pravidelně nastupují v UNIQA extralize žen. Za zmínku rozhodně stojí smečařka Michaela Mlejnková z PVK Olymp Praha, která v probíhajícím ročníku patří do základní sestavy celku. Momentálně má bolestivý úraz loketního kloubu, na kvalifikaci by však měla být k dispozici. I bez ní je ale česká sestava dost silná na to, aby postoupila. V lize totiž pravidelně hrají nahrávačky Kurková s Valkovou, blokařky Hudylivová s Tesařovou, smečařka Hrazdírová nebo univerzálka Nová.

Napsal: Lukáš Dvořák

Štítky sportovní kvalifikace, Tišnov, volejbal, mistrovství světa, Morava, Volejbal Brno, Bulharsko, Kypr, Český volejbalový svaz, PVK Olymp Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tišnov uvidí kvalifikaci juniorek na volejbalové mistrovství světa  |  Míčové sporty  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.