Počasí dnes20 °C, zítra21 °C
Neděle 12. května 2024  |  Svátek má Pankrác
Bez reklam

Novoroční turnaj ve volejbale mužů - Lesná 2015

Před celodenně zaplněným hledištěm(250 diváků) sportovní haly na Lesné proběhla úspěšně na pozvání domácí druholigové Tesly Brno novoroční konfrontace moravské volejbalové špičky. Družstva Fatry Zlín, VK Ostrava a Volejbalu Brno se dostavila v celkem kompletních sestavách s cílem nastartovat svoji aktuální přípravu do dalších fází extraligové soutěže.

V obou semifinalových utkáních potvrdili svou roli favorité. V prvém utkání Zlín přehrál domácí Teslu Brno 3:0(15,16,17) a s přehledem dal hráčům domácího družstva pocítit výkonnostní rozdíl dvou soutěží. Druhé semifinále zase proběhlo v režii VK Ostrava, kdy brněnští odešli po hodině a půl poraženi také v poměru 3:0(20,18,19).

V utkání o 3.místo sice Tesla Brno prohrála s Volejbalem Brno na sety jasně 3:0(17,20,23), ale zejména výkon a nejtěsnější výsledek v posledním setu dává domácím předpoklad úspěšného domácího startu v druholigové soutěži hned o nasledujícím víkendu proti TJ Holubice.

Ve finalovém zápase předvedla družstva Fatry Zlín a VK Ostrava bojovný a pohledný dvouhodinový volejbal, kdy se všechny sety rozhodovaly nejtěsnějšími rozdíly. Nakonec družstvo Ostravy prokázalo, že se nehodlá smířit s dosavadním postavením v druhé polovině extraligové tabulky a vítězstvím 3:1(23,-23,27,22) si zajistilo vítězství v "0" ročníku Novoročního turnaje-Lesná 2015.

Diváci si celodenní pobyt na Lesné mohli také zpestřit shlédnutím vystoupení akvabel TJ Tesly Brno a mimořádným zážitkem byl před finalovým utkáním zcela profesionální výstup pana Josefa Boudy - frontmana uskupení Karel Gott revival Morava. Pořadatelům akce se zcela jistě podařilo naplnit záměr propagace restartu výkonnostního volejbalu na Lesné a po téměř 20 letech přivést do své sportovní haly extraligový volejbal.

Autor: Zdeněk Cikrdle
Foto: Viktor Šulc

Štítky volejbal, Lesná, Volejbal Brno, Tesla Motors, Volejbalový klub Ostrava, soutěž, VSC Fatra Zlín, TESLA Brno, státní podnik - v likvidaci, Zlín, Karel Gott

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Novoroční turnaj ve volejbale mužů - Lesná 2015  |  Míčové sporty  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.