Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Brno přivítá mistrovství Evropy juniorů ve volejbalu

Brněnské palubovky jsou v posledních letech volejbalu zaslíbené. Vedle působení mužského a dvou ženských extraligových celků mají Brňané i další příležitosti sledovat špičkovou podobu tohoto krásného sportu. Na přelomu srpna a září najdou v prostředí haly Vodova útočiště reprezentace nejlepších juniorských týmů Evropy.

Česko-slovenský šampionát

O pořadatelství šampionátu se moravská metropole podělí se slovenskou Nitrou, přičemž každé z měst hostí jednu ze základních skupin. Slovenská skupina zahrnuje týmy Slovenska, Francie, Bulharska, Ruska, Itálie a Finska, českou skupinu pak tvoří výběry České republiky, Turecka, Rumunska, Polska, Slovinska a Belgie. Závěrečné play-off se pak odehraje na jediném místě, a to v brněnské hale Vodova.

Turnaj se hraje systémem každý s každým v základní části. Dvě nejlepší družstva ze slovenské a české skupiny postupují do semifinále. Týmy, které v základních skupinách skončí na 3. a 4. místě pak jdou do skupiny o 5. až 8. místo. Družstva, která se v základních skupinách ocitnou na pátém a horším místě, v turnaji končí.

Závěrečné play-off šampionátu proběhne vyřazovacím způsobem, kdy vítězové prvního zápasu postupují do finále, poražení si zahrají o třetí místo.

Za favority mistrovství Evropy můžeme považovat zejména týmy Ruské federace, Polska, Belgie, Finska nebo loňské šampiony z Itálie.

Ambice českých reprezentantů

Česká juniorská reprezentace aktuálně obsazuje 24. příčku ve světovém hodnocení FIVB a ambice týmu tomu odpovídají. Manažer týmu Martin Gerža zhodnotil šance našich hráčů: “Za úspěch bychom považovali účast ve skupině o páté až osmé místo. Stát se však může cokoli a je možné, že se nám podaří v základní skupině uspět a bojovat nakonec v nejlepší čtyřce.” Tým je složen hlavně z pražských a brněnských hráčů, doplněných o budějovické a zlínské talenty. Mnozí z nich jsou také součástí širších kádrů extraligových družstev.

Trenérem naší reprezentace je velice zkušený Jindřich Licek, který dříve působil u extraligových mužstev Kladna nebo Benátek nad Jizerou. Jeho asistentem je Jan Muroň, manažerem týmu pak Martin Gerža.

Naši hráči aktuálně ukázali dobrou formu na kvalitním Memoriálu Česnokova v ruské Anapě. Prestižního turnaje se zúčastnila světová špička v podobě týmů Ruska, Polska, Číny a České republiky.

Čeští junioři podali skvělý výkon a získali druhé místo hned za suverénní Čínou. Výsledek z Ruska a také sílu domácího prostředí lze brát jako příslib dobré podívané na brněnském turnaji.

Všechny zápasy české základní skupiny, semifinálová a finálová utkání se hrají v hale Vodova v Brně - Králově Poli. Začátky utkání jsou v 15:00, 17:30 a ve 20 hodin. Vstupenky jsou dostupné na portálu Ticketstream.cz, přičemž jednodenní vstupenka fanouška vyjde na 50 Kč a permanentní vstup na všechny zápasy pak 180 Kč.

Přijďte fandit budoucím hvězdám evropského volejbalu!

Vstupenky můžete zakoupit zde: http://bit.ly/mistrovstvi-evropy-junioru

Štítky volejbal, mistrovství evropy, Brno, vodova, reprezentace, junioři, Evropa, Rusko, Polsko, Itálie, Finsko, Česko, Belgie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Brno přivítá mistrovství Evropy juniorů ve volejbalu  |  Míčové sporty  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.