Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Brněnští volejbalisté uhráli v Budějovicích pouze set

Své poslední letošní utkání hrané na palubovce soupeře sehráli volejbalisté Brna na horké půdě českobudějovického Jihostroje. Jihomoravanům se vůbec nevydařil první set, v dalších třech sadách však byli Brňané úřadujícím mistrům víc než vyrovnaným soupeřem, i přestože nakonec prohráli 1:3.

První set se stal jasnou kořistí domácích hráčů. Brněnští byli horší prakticky ve všech činnostech, a tak si Jihostroj připsal vítězství rozdílem šestnácti bodů - 25:9.

Ve druhém setu se projev Brňanů značně proměnil a zejména díky riskovanému servisu a obětavé hře v poli se Brno dostalo do vedení 19:15. To vedlo budějckého trenéra ke dvojímu střídání.

V pozměněné sestavě se domácím podařilo dotáhnout skóre na 22:23, jihomoravští volejbalisté ale doztrátovali do setbolu a chyba na útoku Jihostroje přinesla Brňanům zisk druhé sady v poměru 22:25.

Úvod třetího setu byl vyrovnaný, a to až do stavu 14:14. Poté však domácí zabrali a zejména univerzál Novotný, který spolehlivě uhrával, se postaral o vedení 19:16.

Brnu se ještě podařilo set zdramatizovat, když dotáhlo skóre na 24:23. Úřadující mistr však nepřipustil žádné drama a hned prvním setbolem sadu zakončil.

I poslední set byl velmi vyrovnaný dokonce až do průběžného stavu 21:21. Brněnští i domácí spolehlivě ztrátovali a Jihostroji se podařilo odskočit o dva body až za stavu 23:21. Tento náskok pak vydržel až do konce setu, který získali svěřenci kouče Svobody opět nejtěsnějším možným rozdílem dvou bodů - 25:23.

„Soupeř udělal v prvním setu víc chyb na útoku, ale pak se jeho hra zlepšila. My jsme celý zápas trochu válčili. Jsme proto moc rádi, že se nám nakonec povedlo zvítězit. Bohužel atmosféra v naší šatně není zrovna nejlepší, a i proto je tohle vítězství velmi cenné,“ uvedl po utkání kapitán Jihostroje Michal Sukuba.

„My jsme byli trochu nervóznější, navíc musím říct, že rozhodčí nepískali zrovna dobře, v utkání bylo několik tečí, které by měli vidět, ale neviděli je. Nakonec jsme zahráli docela dobře a je velká škoda, že si neodvezeme alespoň ten jeden bod, protože na něj to dneska asi bylo. Jihostroj nebyl úplně ve fazóně a řekl bych, že má trochu takzvanou šedivku. Nám se teď v lize vcelku daří, a tak je - znovu opakuji - toho bodu škoda,“ uvedl nahrávač Brna Ondřej Fučík, který je budějckým odchovancem.

VK Jihostroj České Budějovice - Volejbal Brno 3:1 (9, -22, 23, 23)

Čas: 92 minut. Rozhodčí: Velinov, Kořenek. Nejvíce bodující hráči: Pláteník 18, Novotný 12 - Mlčuch 18, Kuliha 16. Diváci: 450.

Jihostroj: Zapletal, Kriško, Mach, Sukuba, Pláteník, Rojas - libero Juračka (Novotný, Habr, Fila, Michálek). Trenér Jan Svoboda.

Brno: Fučík, Smrčina, Mlčuch, Kuliha, Kubalec, Katona - libero Stanczak (Muroň, Ulč, Balík). Trenér Miroslav Malán.

Napsala Eva Berková

Štítky Uniqa extraliga, Jihostroj, Volejbal Brno, Brno, volejbalista, České Budějovice, Jan Svoboda, Eva Guzikiewiczová-Berková

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Brněnští volejbalisté uhráli v Budějovicích pouze set  |  Míčové sporty  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.