Počasí dnes19 °C, zítra21 °C
Pátek 24. května 2024  |  Svátek má Jana
Bez reklam

Brněnští volebalisté porazili Karbo Benátky nad Jizerou

V hale Kounicova se v neděli 30.11. představil Volejbalový tým VK Karbo Benátky nad Jizerou. Oba týmy dělilo před tímto zápasem pět míst, kdy Benátky byly na 7. místě a Brno na posledním 12. místě.

Základní sestava zahájila zápas mírným náskokem na 3:1 chytrou “ulívkou”. Následně se body připočítávaly na obou stranách, kdy do prvního technického  time outu šla obě mužstva těsným rozdílem 8:7 pro domácí volejbalisty. Ani obětavý zákrok Castella, který rozbořil reklamní panely bohužel nevedl ke zvýšení náskoku, před druhým technickým time autem. Přes to se k němu domácí hráči propracovali při vedení 16:14.  Do konce setu se obraz hry prakticky neměnil i když brněnští hráči vedli před koncovkou už o tři body. Nakonec set domácí vyhráli domácí 26:24, když před setbolem posílili obranu Smrčinou. Ten kromě bloků přidal navíc i vítězný útok.

Druhý set byl od začátku podobný setu prvnímu. Po několika chybách hostů střídal Filipa Nesvačila Sobek, ovšem ani ten nezabránil vedení domácích 8:6. Za tohoto stavu také šly oba týmy do prvního tech. time autu. Po něm se projevila nejsilnější zbraň domácích a tou byl blok. Když k němu přidali i štěstí na servisu v podobě pásky, odskočili Brňané na pět bodů (11:6). Za tohoto stavu se na palubovce objevil Radek Motys a Benátky postupně stáhly náskok domácích na jeden bod (11:10). Na základě toho si vzal oddechový čas domácí trenér Marek. Od té doby držely oba týmy více méně své servisy až do druhého technického time outu, do kterého šli ve vedení volejbalisté Brna s nejtěsnějším rozdílem 16:15. Ti se také opět díky bloku dostali do koncovky na setbol, který jim daroval zkaženým servisem Sobek. Druhý set tedy vyhráli domácí 25:23.

Třetí set zahájili domácí s Hruškou a Smrčinou a mnoha obětavými zákroky libera Castella a ačkoli vedli již o 4 body (6:2), Benátky vyrovnaly na 6:6. Ty nakonec stav otočily a šly poprvé v zápasu do technického time outu ve vedení (7:8). V této fázi se projevila malá úspěšnost útoků obou týmů, kdy se body přičítaly spíše po chybách hráčů, nebo úšpěšné obraně. Po sérii střídání v domácím celku, kterými chtěl trenér Marek v polovině setu zastavit zvýrazňující se náskok hostujícího mužstva, se Brňané bodově dostali na dostřel soupeři. Ten šel přesto do druhého technického oddechového času ve vedení za stavu 14:16. Tento náskok si Benátky v podstatě udržovaly až do konce setu, který vyhrály 22:25.

Do čtvrtého setu vstoupili domácí vedením díky dvojáku Sobka. Ten jako by předznamenal vývoj celého čtvrtého setu, kdy Brno postupně navyšovalo svůj náskok až do stavu 7:3, kdy jej trochu přibrzdil oddechový čas soupeře. Přesto šli domácí do prvního technického ve vedení 8:5. Ovšem stejně jako v předchozích setech v polovině toho čtvrtého oba celky hodně chybovaly a to i na servisu. Nakonec do druhého technického time outu šli ve vedení hráči Benátek (15:16).  Brno posílilo servis Žabou, který se poprvé objevil na palubovce. Ten splnil pokyny trenéra Marka a přispěl k vedení  domácích 18:16. Sice po oddechovém čase zřejmě kvůli svému věku (19) servis zkazil, ale díky Pražákovi, který byl pozorný a se štěstím zablokoval ulívku hostí, šli domácí opět do vedení. Když pak hosté zasmečovali do autu a špatně přihráli následující servis, odskočili domácí soupeři na tři body. V závěru zařídil mečbol Muroň, když prostřelil blok hostí a ten nakonec domácí proměnili úspěšným blokem (25:19).

Tři body tak po bojovném utkání zůstaly v Brně poměrem setů 3:1.

Základní sestavy

Volejbal Brno: Muroň, Licek, Zmrhal, Klapal, Pražák, Rychecký, libero Castello, trenér Marek

VK Karbo Benátky nad Jizerou: Starý, Filip Nesvačil, Kohlmann, Němeček, Marek Nesvačil, Škach”C”, libera Steffan, Ticháček, trenér Malán

Štítky Benátky nad Jizerou, Brno, Benátky, trenér, Volejbal Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Brněnští volebalisté porazili Karbo Benátky nad Jizerou  |  Míčové sporty  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.