Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Brněnské volejbalové derby ovládly hráčky Králova Pole

Hala na Vodově ulici patřila v sobotu volejbalu nejenom díky derby mezi Královým Polem a Fénixem Brno, ale i díky Mikulášskému turnaji v minivolejbalu spojenému se sběrem hraček na podporu dětského domova v Mikulově. V extraligovém utkání, které následovalo, pak domácí královopolské hráčky zvítězily 3:1 na sety, a připisují si tak do tabulky plný počet bodů.

„Nás čeká do Vánoc hodně nabitý program – celkem pět těžkých utkání, a tak jsme k tomu dnešnímu přistoupili trošku ve volnějším rytmu a zariskovali jsme. Mě ani tak nemrzí prohra jednoho setu, i když jsme chtěli zvítězit 3:1, ale to, že dnes družstvo od začátku hrálo nekolektivně, nemělo to šťávu a potřebnou energii, a to mi vadí. My jsme si to s týmem vysvětlili, protože tohle vůči naší práci není fér a nesmí se to opakovat,“ zdůraznil po zápase Marek Rojko. „Pozitivem určitě je, že se vrátila do extraligy Šárka Šloufová, a že dnes mohla nastoupit,“ dodal.

Domácí hráčky si v úvodní sadě vytvořily hned na začátku tříbodový náskok, který se snažil Fénix po celé první dějství dotáhnout - nejblíže se mu to povedlo za stavu 18:16. Koncovku setu si ale Královo Pole pohlídalo a zvítězilo poměrem 25:19.

Vstup do druhé sady byl ze strany domácích bleskový - na podání se postavila Pavla Meidlová a vydržela tam až do stavu 10:1. Vedení Královo Pole postupně navýšilo až na 10 bodů (16:6) a pohodlně si poté dokráčelo až k výhře 25:17.

Třetí set zdaleka tak jednoznačný průběh neměl, oba týmy se v něm naopak dlouho přetahovaly o každý míč, a tak bylo ve druhém technickém time outu skóre 15:16. Hostující Fénix vedení držel i dál (20:22) a tým Marka Rojka sice otočil na 24:23, nabídnutý setbol ale nevyužil. Vzápětí to byly hostující hráčky, které byly blíže k zisku sady (24:25) a příležitost nepromarnily. Stav setů tak byl rázem 2:1.

V poslední sadě už domácí žádný další zvrat nepřipustily a v jejím úvodu si vytvořily náskok (11:6), na který už Fénix po zbytek setu nestačil. Po výhře 25:21 si tak KP Brno připsalo do tabulky tři body.

„První set jsme hrály trošku nervózně, druhý jsme měly v pohodě pod kontrolou, ale ve třetím jsme nezvládly koncovku. V tom čtvrtém jsme se naštěstí opět zkoncentrovaly. Chtěly jsme dnes vyhrát 3:0, což se nepovedlo a tohle se nám nesmí stávat," zhodnotila zápas kapitánka Ivana Zburová.

KP Brno-Fénix Brno 3:1 (25:19, 25:17, 24:26, 25:21)

Autoři | Foto VK KP Brno

Štítky Fénix Brno, spol. s r.o., volejbal, Mikulov, Marek Rojko, Vánoce, Královo Pole, VK Královo Pole, Ivana Zburová

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Brněnské volejbalové derby ovládly hráčky Králova Pole  |  Míčové sporty  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.