Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Královopolské volejbalistky nestačily na Olomouc. V sobotu s Frýdkem už musí bodovat

Vojebalistky Králova Pole nestačily ve svém šestém extraligovém vystoupení na Olomouc. Po prohře 0:3 na sety si budou chtít vylepšit svoje bodové konto hned v sobotu, kdy je na domácí palubovce čeká utkání s Frýdkem-Místkem.

„Náš soupeř byl dnes ve všech směrech lepší než my," uznal po zápase Marek Rojko. „Pro nás teď nastává pasáž, ve které je naší povinností vyhrát do vánoc všechny zápasy domácích soutěží. Odstartovat tímto směrem musíme v sobotu doma s Frýdkem," zdůraznil.

Olomoucké hráčky zatlačily KP Brno hned v úvodu utkání servisem a vytvořily si náskok pěti bodů, který Brno marně dohánělo po celý set. Na roztrhané bloky Králova Pole tak domácí smečařky v klidu útočily až do konečného stavu 15:25 (z pohledu Brna).

Druhý set se nesl v opačném duchu, agresivní hrou a šikovností se Brno dostalo do tříbodového vedení. Sada se ale zlomila kolem druhého technického time outu, kdy zaúřadovala domácí Jana Šenková (16:21). Olomouc si koncovku pohlídala a druhý set vyhrála 17:25.

Start třetího dějství byl z pohledu domácích bleskový - při podání Šárky Kubínové odskočily olomoucké volejbalistky na 0:5. Brno zkorigovalo, když na jeho servis nastoupila střídající Anna Suchá a do skóre 9:11 se drželo Olomouci na dosah. Za stavu 14:17 přišla na podání Jana Šenková a opět zařídila rozhodující náskok. Třetí set tak vyzněl pro její tým 18:25.

„Olomouc dnes byla lepší. My se bohužel neumíme poučit z vlastních chyb a soupeř toho umí využít. Je na čase to prolomit a připravit se na další zápas," uvedla po skončení duelu kapitánka Ivana Zburová.

KP BRNO – Olomouc 0:3 (15:25, 17:25, 18:25)

Autoři | Foto VK KP Brno, Míša Doležalová

Štítky Olomouc, Královo Pole, Frýdek-Místek, Brno, VK Královo Pole, Jana Šenková, Marek Rojko, Vánoce, volejbalista, Šárka Kubínová

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Královopolské volejbalistky nestačily na Olomouc. V sobotu s Frýdkem už musí bodovat  |  Míčové sporty  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.