Počasí dnes12 °C, zítra12 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Královopolské volejbalistky podruhé podlehly Prostějovu a semifinále se přesouvá do Brna

Prostějov nezaváhal na domácí palubovce ani podruhé, připsal si další vítězství a vede v semifinálové sérii s Královým Polem 0:2 na zápasy. Brno ale tentokrát se soupeřkami sehrálo o hodně vyrovnanější partii než v prvním utkání.

 „V první řadě jsem rád, že hráčky dnes zápas udělaly výrazně lepším než včera. Připravíme se co nejlépe na středu, aby se v hale na Vodově hrálo dobré a vyrovnané utkání," avizoval Marek Rojko.

Jeho slova potvrdila i kapitánka Králova Pole Míša Doležalová: „Do dnešního zápasu jsme vstoupily zodpovědně, a i když je výsledek stejný jako včera, hrálo se mnohem víc vyrovnaně. Bohužel nás lepší výsledek stála řada nevynucených chyb a nepřesností a nedisciplína při dodržování taktitky," řekla.

Úvod utkání byl do stavu 7:8 srovnaný, pak ale začal přebírat otěže Prostějov a postupně navyšovat vedení až na konečných 18:25 v prvním setu.

Druhé dějství vypadalo do stavu 13:19 na další jednoznačnou partii domácích, pak ale předvedla výbornou šňůru na podání Barbora Koseková a snížila na 18:19. Koncovka setu se vyvedla mnohem lépe Královu Poli, které otočilo skóre a dokázalo si vedení i pohlídat - set tak vyzněl 25:22 pro KP Brno.

Úvod třetí sady sice lépe vyšel hostujícím (4:2), prostějovské hráčky ale udržely koncentraci a vrátily se ke své hře. Stav rychle otočily 5:8 a dějství dotáhly až do vítězství 12:25. Podobný průběh měla i sada číslo čtyři, v níž domácí zvítězily poměrem 17:25, a vyhrály tak i v druhém semifinálovém utkání s Brnem.

„Opět se nám podařilo vyhrát set, ale na začátku každé sady bylo cítit, že Prostějov má vyšší jistotu a kontrolu nad utkáním. Nadstandardně hrála na liberu Julie Kovářová a prostějovský tým si pohlídal dlouhé výměny," zhodnotil zápas Marek Rojko. „Zkusili jsme ve hře další varianty, které nám situačně vyšly a můžeme je použít v závěru sezóny," dodal.

Barbora Mertová

 

Štítky Prostějov, Brno, Marek Rojko, VK Královo Pole, Barbora Koseková, Julie Kovářová

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Královopolské volejbalistky podruhé podlehly Prostějovu a semifinále se přesouvá do Brna  |  Míčové sporty  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.