Počasí dnes25 °C, zítra24 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Královopolské volejbalistky odstartovaly mezinárodní Challenge Cup na výbornou!

Královo Pole ve středu v podvečer zahájilo na domácí palubovce svou letošní pouť pohárovou Evropou. A svůj premiérový duel ve Vyzývacím poháru zvládly brněnské volejbalistky na jedničku, protože porazily tým VB NIEDERÖSTERREICH Post SV Wien bez ztráty setu.

 

„Jsem především moc rád, že družstvo po delší době dostalo vítěznou odpověď na svoji práci. Byl to jeden z nejlepších zápasů, které jsme v letošní sezóně odehráli a já pevně věřím, že nám tahle bojovnost vydží i dál," usmíval se po utkání Marek Rojko. „Pro mě byl velmi důležitý zejména druhý set, který jsme ze třech prohrávajících stavů dokázali otočit na vítězství. Na to jsme pak výborně navázali v třetí sadě a potvrdili tak naši výkonnost v utkání," dodal.

Spokojená s herním výkonem svých spoluhráček byla i kapitánka Míša Doležalová: „Už v posledních zápasech bylo vidět, že se naše výkonnost zvedá a bylo jenom otázkou času, kdy to zlomíme vítězstvím. Podařilo se nám to zrovna při evropském zápase před domácím publikem, což je skvělé. Dnes jsme začaly v jiné konfiguraci, s naším druhým účkem Gábinou Kopáčovou na smeči, takže se i všichni kolem hodně snažili, protože to byla dost speciální situace pro celý tým a všechny hráčky. O to víc jsme všechny pracovaly pro ty druhé," řekla.

První set středečního utkání byl až do stavu 13:13 přetahovanou o každý bod, pak ale domácí při servisu Awele Nwaeze utekly Vídni o tři body a vedení si už do konce sady podržely (25:19). Bodově se v tomto setu dařilo hlavně Erice Salanciové, která si jich na své konto připsala hned 11.

Úvod druhého dějství vyšel lépe hostujícím vídeňským hráčkým, které v prvním technickém time outu držely čtyřbodový náskok (4:8). Skóre se sice trpělivou hrou podařilo Královu Poli srovnat na 11:11, vzápětí to ale opět byla Vídeň, která tahala za lepší konec (13:16). Za stavu 16:20 však přesně zasmečovala Vendula Měrková a následnými dvěma servisy dotáhla na 19:20. Koncovku setu zvládly mnohem lépe domácí, stav se jim podařilo otočit, těsný náskok podržet a esem Amandy Brown i zakončit sadu ve svůj prospěch (25:22).

Začátek třetího setu byl zcela v režii Králova Pole, které se ujalo bleskového vedení 10:2. Vídeň už rozjeté brněnské hráčky zastavit nedokázala, Brno si naopak dokázalo udržet tlak po celé třetí dejství. Královopolanky tak zaslouženě vyhrály sadu poměrem 25:17.

V dresu Vídně naskočila do zápasu loňská hráčka Králova Pole Šárka Melichárková, která se na utkání v Brně moc těšila: „V Králově Poli to mám opravdu velmi ráda, dnes mě ale samozřejmě mrzí výsledek. V prvních dvou setech jsme přitom držely s Brnem vyrovnanou partii, ve třetí sadě jsme už ale nedokázaly chytit dech a zápas jsme bohužel prohrály," uvedla po po utkání. 

Zdroj: VK KP Brno

Barbora Mertová

 

Štítky Královo Pole, Challenge Cup, Evropa, volejbalista, Vídeň, Brno, Marek Rojko, VK Královo Pole, Amanda Brown, Vendula Měrková

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Královopolské volejbalistky odstartovaly mezinárodní Challenge Cup na výbornou!  |  Míčové sporty  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.