Počasí dnes18 °C, zítra18 °C
Pátek 27. září 2024  |  Svátek má Jonáš
Bez reklam

Do Brna se vrací basketbalová Euroliga. Žabiny jsou po devíti letech mezi evropskou elitou

Neuvěřitelný obrat brněnských basketbalistek zajistil jejich návrat mezi evropskou elitu a tím pádem i návrat Euroligy do moravské metropole. Hráčky Žabin Brno dokázaly přetavit desetibodové manko na vítězství 80:73 nad maďarským TARR KSC Szekszárd a po devíti letech se vrací do basketbalové Evropy. Ve skupině Euroligy Žabiny budou hrát s tureckým Mersinem, francouzským Tango Bourges a řeckým Olympiakosem.

Žabiny Brno si poprvé od roku 2015 zahrají základní část nejprestižnější evropské soutěže. Ve skupině B Euroligy vyzvou turecký Mersin, francouzské Tango Bourges a řecký Olympiakos. Všechna utkání bude hostit městská Starez Arena Vodova.

Účast v basketbalové Evropě si brňanky vysloužily skvělým výkonem v odvetném utkání proti maďarskému TARR KSC Szekszárd. V něm se brněnskému celku dařila práce v prostoru pod košem.

V poločase sice maďarský celek vedl o čtyři body a náskok dokázal zvýšit až na deset bodů, ale závěr utkání už byl šťastnější pro hráčky Brna.

Sen o Eurolize v Brně držela jako správná kapitánka Záplatová, která svou pátou trojkou večera dotáhla rozdíl na stav 65:68. „I když možná byl zápas nahoru a dolu a někdo nevěřil, že bychom to mohly dokázat, tak jsem ráda, že naše hlavy to nikdy nevzdaly a bojovaly jsme. Cítila jsem velkou podporu fanoušků, co přijeli, i holek na lavičce. Když se nám nedařilo, zvedaly jsme se navzájem nahoru,“ popsala Petra Záplatová.

Žabiny se dostaly poprvé v zápase do vedení pět minut před koncem. Náskok Brna se od té doby pouze zvyšoval. „Takticky jsme nikam nespěchaly a hrály jsme to, abychom jim nedávaly šanci na útok. Jsem strašně ráda, že jsme udělaly tento krok. Myslím si, že jsme se na to připravovaly celkem třetí sezonu, co hrajeme pospolu. Opravdu jsme ukázaly, že mentálně jsme silné a dneska jsme vyhrály týmově,“ uzavřela Záplatová.

TARR KSC Szekszárd – Žabiny Brno 73:80 (23:21, 45:41, 63:56)

Body: Záplatová 27 (6 trojek), Cunane 20 (9 doskoků), Kostowicz 14, Čechová 6, Hamzová 4 (5 asistencí + 9 doskoků), Knežević 4, Sklenářová 3, Zeithammerová 2, Dudášová 0, Kytlicová (nenastoupila)

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jan Russnák

Štítky sport, basketbal, Evropa, Žabiny, Euroliga, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Do Brna se vrací basketbalová Euroliga. Žabiny jsou po devíti letech mezi evropskou elitou  |  Míčové sporty  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.