Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Startuje velké volejbalové finále. O titul se poprvé v historii utkají dva týmy z Brna

Zlaté časy zažívá brněnský ženský volejbal. Do extraligového finále se poprvé v historii probojovaly oba týmy z moravské metropole. Hráčky Králova Pole změří síly se Šelmami, jež se do finálového klání kvalifikovali poprvé v historii. Derby hrané na tři vítězné zápasy odstartuje dnes od 18:00 v hale ve Vodové ulici.

Hráčky Králova Pole si ve vyřazovacích poradily s Ostravou, Prostějovem a nyní je čekají brněnské Šelmy. Tým z Kounicovy ulice měl cestu do finále papírově složitější. Ve čtvrtfinále narazil na pražský Olymp, který přemohly svěřenkyně Ondřeje Bouly až v pátém zápase. V semifinále vyzvaly Šelmy vítěze základní části z Liberce. Brňanky dokonale Severočešky dokonale zaskočily a zvítězily v sérii 3:1 na zápasy, díky čemuž si vysloužily vstupenku do finále.

„Postavit se proti sobě navzájem ve finále je rozhodně důkaz toho, že volejbal v Brně děláme dobře. Věříme, že brněnské finále přiláká co nejvíc fanoušků, diváci zaplní tribuny a vytvoří skvělou atmosféru,“ shodli se kouč KP Erik Nezhoda i jeho protějšek Ondřej Boula.

Favoritem je KP

Bitva o Brno odstartuje v úterý 25. dubna v hale na Vodově přesně v 18:00 hodin. Favoritem série bude Královo Pole, jemuž triumf v extralize utekl loni jen o vlásek. Tehdy tým okolo kapitánky Digrinové nestačil nestačil až na Prostějov. Navíc KP v letošním ročníku porazilo městské rivalky čtyřikrát. 

Každé finále je úplně odlišné a píše jiný příběh. Do boje o extraligové zlato jdeme s pokorou, rozhodně však chceme hrát odvážně a nemít zbytečný respekt. Do zápasů půjdeme s čistou hlavou. Netajíme se tím, že je naším cílem vyhrát titul, zároveň si ale chceme finálovou sérii užit, protože o tom by to mělo být,“ dodala Daniela Digrinová, jež hraje na pozici libera. 

Šelmy se nechtějí nechat sokem zahanbit. Věří, že mají dostatek sebevědomí, aby derby překlopily na svoji stranu. „Jsme rády, že si můžeme zahrát finále, což je cílem každého sportovce. Po dlouhé a náročné sezóně je to pro nás třešnička na dortu. K volejbalu pracujeme nebo se staráme o děti, a o to víc nás postup těší a je pro nás velkou odměnou,” těší se na souboj o zlato nahrávačka Pavla Šmídová

Rozpis utkání finále play off:
25. 4. 2023 (18:00 h.) KP Brno – Šelmy Brno (hala Vodova)
28. 4. 2023 (17:00 h.) Šelmy Brno – KP Brno (hala Kounicova)
1. 5. 2023 (18:30 h. – bude upřesněno) KP Brno – Šelmy Brno (hala Vodova)
4. 5. 2023 (18:00 h.) Šelmy Brno – KP Brno (hala Kounicova)
7. 5. 2023 (18:00 h.) KP Brno – Šelmy Brno (hala Vodova)

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto KP Brno

Štítky Brno, Volejbal, KP, Šelmy

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Startuje velké volejbalové finále. O titul se poprvé v historii utkají dva týmy z Brna  |  Míčové sporty  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.