Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Královo Pole postup do čtvrtfinále CEV Cupu nevzdává

Královopolské hráčky nabídnou tuto středu svým fanouškům další porci evropského volejbalu. V domácí hale na Vodově se v odvetě osmifinále CEV Cupu střetnou s Olympiacosem PIRAEUS, který aktuálně patří mezi nejlepší týmy řecké ligy. Pokud chtějí svěřenkyně Erika Nezhody postoupit do dalšího kola, musí Olympiacos porazit za tři body a následně ještě vyhrát zlatý set. „V odvetě nás čeká nelehký úkol, kterým je tříbodová výhra. Pokud se k ní chceme přiblížit, musíme v domácím prostředí předvést odvážný a neustrašený vstup do první sady a pokusit se v ní zvítězit,“ zdůraznil hlavní brněnský trenér Erik Nezhoda.

KP Brno už za sebou jednu ostrou prověrku s Olympiacosem má, minulý týden se s ním střetlo v Aténách a bodově z utkání bohužel odešlo naprázdno. „V Řecku jsme se setkali s úplně jinou úrovní volejbalu, než jsme zvyklí z extraligy, a nedokázali jsme na ni zareagovat. Na druhou stranu, pokud jsme si přihráli nebo dostali obranu k nahrávačce, útočili jsme velice dobře a konkurenceschopně, byť tomu výsledek neodpovídal,“ připomněl Nezhoda. „Na všech týmech je teď patrné, jak nelehké je zvládnout celý zápasový program. Olympiacos v sobotu prohrál městské derby 2:3 a včera už byl na cestě k nám. Takže dokud pro sebe soupeř nezíská ve středečním utkání druhý set, rozhodně není nic ztracené,“ dodal.

Přehled utkání CEV Cup:
11. 1. Olympiacos PIRAEUS – KP Brno 3:0
18. 1. KP Brno – Olympiacos PIRAEUS (18 hodin, hala Vodova)

Šanci na postup nezatracuje ani kapitánka Daniela Digrinová, která se svými spoluhráčkami v sobotním derby s Šelmami Brno otočila nepříznivý stav 0:2 na sety v konečnou výhru 3:2. „Nálada v našem týmu je dobrá. Určitě budeme chtít přenést bojovnost ze sobotního utkání i do toho středečního. Znovu jsme si dokázaly, že jsme schopné otáčet zápasy, takže věříme, že můžeme překvapit,“ uvedla. Zároveň ale ví, jak těžký soupeř je v odvetě čeká. „Olympiacos je velmi kvalitní tým, takže abychom uspěly, budeme muset předvést to nejlepší, co v nás je. Bude to obrovsky těžké, musíme bojovat o každý míč a o co nejlepší výsledek,“ řekla Digrinová.

Na středeční duel s Řeckem se královopolský tým začal připravovat ihned po návratu z Atén jak v trénincích, tak ve video rozborech. „V současném programu tří paralelních soutěží, kdy kromě extraligy a CEV Cupu hrajeme i Český pohár, je příprava opravdu hektická. Každopádně se teď zkoušíme zaměřit na několik detailů, ve kterých jsme v Athénách propadli. Pokud se poučíme, mohli bychom být soupeři vyrovnaným protivníkem,“ řekl Erik Nezhoda. Na své straně bude mít navíc jeho tým i fanoušky, kteří Královo Pole dokážou hnát výborně dopředu. „Výhodou pro nás bude určitě nejenom naše hala, ale samozřejmě opět i fanoušci, kteří nás skvěle podporují v úplně každém utkání,“ potvrdila Daniela Digrinová.

Postup do dalšího kola CEV Cupu zajistí součet vyššího počtu bodů z obou zápasů. V případě rovnosti bodů po dvou utkáních rozhodne v hale na Vodově o postupujícím týmu zlatý set.

Ohodnoť článek

Tisková zpráva | Foto KP Brno

Štítky volejbal, královo pole, cev cup

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Královo Pole postup do čtvrtfinále CEV Cupu nevzdává  |  Míčové sporty  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.