Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Basketbalisty Brna posílil americký rozehrávač, který hrál v Rusku i na Ukrajině

Brněnští basketbalisté, kteří aktuálně vévodí nejvyšší soutěži, vítají před blížící se závěrečnou fází sezon zahraniční posilu. Tým doplnil třiatřicetiletý americký rozehrávač Randy Culpepper, jenž má zkušenosti z Francie, Turecka, Ruska nebo Ukrajiny. Brňané si od nové akvizice slibují zvýšení konkurence i kvality kádru před play-off.

Americký světoběžník, který byl v minulosti nejlepší střelec ruské VTB ligy či Eurocupu, přichází do kádru moravského oddílu z tuniského klubu US Monastir. V Brně se bude starat o rozehrávku společně s Viktorem Pulpánem, který hraje na stejné pozici. „Cítíme, že pro klíčovou část sezony potřebujeme posílit o zkušeného rozehrávače. Randy Culpepper je rozehrávač se zkušenostmi z ruské, turecké nebo francouzské ligy, který může určitou část zápasu odehrát i na pozici 2,“ sdělil Roman Marko, generální manažer Basketu Brno, který se v letošní sezoně pyšní znamenitou formou. Ze sedmnácti zápasů zvítězili Brňané ve čtrnácti případech, což je vyneslo do čela soutěže.

Brněnští basketbalisté si od nové posily slibují nejen zvýšení střelecké potence či zkvalitnění rozehrávky, ale také zpevnění defenzivy. „Jedná se i o hráče, který se nešetří v obraně. Společně s Viktorem Pulpánem by měli tvořit nejlepší rozehrávačskou dvojici ligy,“ dodal Marko. 

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Pistoia Basket

Štítky Brno, Basketbal, KNBL, Přestupy

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Basketbalista Brna posílil americký rozehrávač, který hrál v Rusku i na Ukrajině  |  Míčové sporty  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.