Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Brněnští basketbalisté přetlačili Ústí a slaví historický bronz

Basketbalisté Basket Brno slaví historický úspěch. Po nervy drásající bitvě zvítězili na domácí palubovce 71:67 nad Ústím nad Labem a slaví zisk bronzových medailí. Celkem ovládli Brňané sérii play-off o třetí místo 2:1 na zápasy.

Domácím vyšel vstup do utkání. Brzy se ujali vedení a po první čtvrtině vedli o osm bodů. Severočeši ale ve druhé čtvrtině přidali a do kabin se šlo o první polovině zápasu za stavu 35:33. Dramatická bitva o medaile se nakonec rozhodovala až v koncovkách. V nich uspěli Brňané, které táhl zejména slovenský rozehrávač Roman Marko, jenž si připsal 16 bodů. I díky jeho bodovému přídělu se radují brněnští basketbalisté z klubu, jehož historie se začala psát teprve v roce 2012, ze zisku cenného kovu.  

Musíme být objektivní. V semifinále jsme na Opavu letos neměli i kvůli tomu, že se nám zranili tři klíčoví hráči. Je to pro nás maximum, co jsme mohli dosáhnout. Ještě důležitější než medaile je ale fakt, že lidé v Brně začali chodit znovu na basket a ztotožnili se s klubem,“ říká spojený Marko, jehož tým hnala početná divácká kulisa. Do haly ve Vodové ulici si našlo cestu více než tisícovka fanoušků.  

Fandové byli výborní, celý zápas nás hnali,“ děkoval pětatřicetiletý hráč, který doufá, že v příští sezoně Brňané navážou na povedené výkony z posledních ročníků. Loni skončilo Brno na čtvrtém místě, když v semifinále nestačilo na suverénní Nymburk a posléze v boji o třetí místo na Kolín. Letos si už cenný kov uniknout nenechalo. 

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Basket Brno

Štítky Brno, Basket, Bronz, Ústí nad Labem, basketbalista, BASKET BRNO, a.s., bronzová medaile, Roman Marko, BK Breda & Weinstein Opava, ČEZ Basketball Nymburk

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Brněnští basketbalisté přetlačili Ústí a slaví historický bronz  |  Míčové sporty  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.