Počasí dnes9 °C, zítra11 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Eurocupové play-off Žabinám nestačí, chtějí dál

Pouze s jedním týmem si basketbalistky Žabin v druhé nejvyšší evropské soutěži nedokázaly poradit. Základní skupinu uzavřely z druhé příčky a při své premiérové sezoně Eurocupu tak postoupily do další fáze soutěže. Venkovní i domácí utkání stihnou odehrát ještě před Vánoci. Hlavní trenér Viktor Pruša věří, že samotnou účastí v play-off neřekli poslední slovo.

Žabiny ve své premiérové sezoně Eurocupu ukázaly, že se v evropském špičkovém prostředí zdaleka neztratí. S bilancí čtyř výher a dvou porážek se umístily na druhém místě skupiny K a probojovaly se do play-off. „Nechtěli jsme sami sebe dostávat zbytečně pod tlak velkými prohlášeními. Cílem bylo jít zápas od zápasu s tím, že předvedeme svoje maximum a uvidíme, na co to ve finále postačí. Někde v koutku duše jsme samozřejmě měli ambice na postup ze skupiny. Myslím si, že důležité bylo, že jsme zůstali pokorní,“ svěřil se hlavní trenér Viktor Pruša.

Podle něj je účast v top 32 týmech této elitní evropské soutěže odměna za dosavadní systematickou práci všech lidí v klubu. „Postoupit z takto vyrovnané a těžké skupiny hned v naší premiéře je odrazem určité kvality. Skutečnost, že se to podařilo s týmem, jehož jádro tvoří české hráčky, které pouze nesedí na lavičce, ale na úspěchu se podílí přímo na hřišti, je ještě o to cennější,“ upozornil na seskupení týmu.

Za historický úspěch v soutěži je kouč na svůj tým velmi pyšný. „Holky mají můj velký respekt a stejný si zaslouží od okolí. O postup mezi šestnáct nejlepších týmu se porveme. Byla by to už hodně velká věc a já věřím, že jsme ještě samotnou účastí v play-off neřekli poslední slovo,“ prohlásil Pruša.

V prvním kole play-off Žabiny nastupují z šestnáctého místa. Soupeřit o další parádní zisk budou s maďarským zkušeným DVTK. „Rozhodně to není snadný soupeř, je tomu přesně naopak,“ upozornil Pruša. Družstvo z města Miskolc je pravidelným účastníkem Eurocupu. Poslední tři roky se vždy probojoval do play-off, z toho dvakrát až do osmifinále. „Letos svoji skupinu Miskolc vyhráli a budou v našem měření, dle mého názoru, mírným favoritem, přestože jsme do play-off nakonec díky lepšímu skóre nasazeni o jednu příčku výše,“ dodal.

Úvodní duel sehrají Žabiny 15. prosince v Maďarsku. V domácí odvetě si v předvánoční atmosféře 22. prosince zkusí nadělit výhru. „Hodně ukáže první utkání hrané u soupeře a celkově aktuální forma obou týmů. Venkovní zápasy se vyhrávají obranou. Pokud se nám povede zbrzdit hlavní zahraniční opory, na které soupeř spoléhá, můžeme mít v domácí odvetě nadějné vyhlídky směrem k postupu,“ prozradil Pruša. Základní osu maďarského DVTK podle něj tvoří čtveřice kvalitních cizinek z USA, Británie a Srbska, na které se musí Žabiňačky zaměřit.

Ohodnoť článek

Tisková zpráva

Štítky Žabiny, Brno, Basketbal, Eurocup, playoff, soutěž, Vánoce, Miskolc, USA, Velká Británie, Maďarsko, Srbsko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Eurocupové play-off Žabinám nestačí, chtějí dál  |  Míčové sporty  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.