Počasí dnes20 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Spojení dvou naprosto odlišných sportů 

Nedávno přišel naprosto nevšední a možná i trochu šílený nápad. Spojit dva zcela odlišné sporty dvou ještě více odlišných komunit. Ptáte se o jaké spojení se jedná? Co se jednalo o MMA bojovníka Jiřího Procházku a basketbalistky Žabin? Nejspíš byste si mysleli, že to je pouhý vtip, ale opak je pravdou. Jistě vás napadá otázka, co mají tyto sporty společného. Po sportovní stránce byste toho příliš nenašli, ale spojuje je partner Aaska, který obléká hráčky Žabin ale i Jirku a jeho fanoušky.

Plán byl tedy jasný, vyzkoušet si na vlastní kůži opačný sport. Basketbalistky Žabin tak zavítaly do Jirkova domácího Jetsaam Gymu, kde si měly vyzkoušet Jirkův upravený trénink. Ten si připravil vydatnou rozcvičku a následně nácvik jednotlivých bojových technik. Mohlo by se zdát, že to pro holky byla brnkačka, ale opak je pravdou. I přes jeho náročnost si však basketbalistky trénink užily.

Bylo to opravdu úplně něco jiného, než jsme zvyklé, ale velmi příjemné zpestření,“ hodnotí trénink sestavený MMA bojovníkem Kateřina Galíčková

Druhý den se role vyměnily a Jirka si přišel zatrénovat k nám na halu Rosničku. Bylo zřejmé, že po kondiční stránce Jirku nebyla šance utahat, a tak trenéři Žabin zvolili jinou metodu. Do nevšedního tréninku tak zařadili převážně dril s míčem. UFC bojovník se však velmi rychle otrkal a ujal se role všestranného sportovce. Basketbalový trénink zvládl skvěle a dokonce jej zakončil úspěšnou střelou z půlky hřiště. Podle jeho slov si trénink společně s hráčkami užil a klidně by si jej zopakoval.

Jsem pro každý aktivní relax, čímž se odpoutám od toho svého, jelikož jsem v tom 24 hodin 7 dní v týdnu, takže jsem za to rád,“ nechal se slyšet všestranný sportovec Jiří Procházka. 

Nakonec každý dělá to, co mu jde nejlépe. Holky střílí jeden koš za druhým, Jirka nechává promlouvat svůj pravý hák a v Asce šijou, tisknou, skládají, balí a připravují zdravé dobroty.

Pro obě strany se jednalo o velmi nevšední a zajímavou zkušenost a v Žabinách jsou rádi za takové příležitosti. Jirkovi přejí hodně štěstí v květnovém UFC zápase v Las Vegas. 

Ohodnoť článek

Autoři | Tisková zpráva | Foto BK Žabiny Brno

Štítky Basketbal, Žabiny, Brno, MMA, Procházka, sport, Jiří Denisa Procházka, basketbalista, trénink, American Society of Civil Engineers, Kateřina Galíčková, Jirkov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Spojení dvou naprosto odlišných sportů   |  Míčové sporty  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.