Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Ženská volejbalová extraliga končí, týmy mají příliš mnoho nakažených hráček

Český volejbalový svaz (ČVS) rozhodl o ukončení letošní extraligy žen. Důvodem je výskyt koronaviru u třech týmů, z čehož dvě kompletní družstva jsou v karanténě. Předčasně se tak mistryněmi stávají volejbalistky Dukly Liberec.

Obavy z předčasného ukončení soutěže se potvrdily. Předpis Mezinárodní volejbalové federace určuje, že soutěže musí skončit do 18. dubna. Kvůli dvěma týmům v karanténě by se nestihla nejvyšší soutěž dohrát včas. „Přijdeme sice o soutěžní vrchol letošní UNIQA extraligy žen, ale na druhou stranu máme jistotu, že směrem ke zdraví hráček jsme udělali maximum,“ řekl předseda ČVS Marek Pakosta. Velké množství pozitivně testovaných měla družstva Ostravy, Olympu Praha a Šelem Brno.

Dalším důvodem pro ukončení soutěže je květnová kvalifikace na mistroství Evropy. „Jakékoli posouvání termínů by mohlo ohrozit plynulou přípravu národního celku,“ stojí ve zprávě svazu. Ne všechny týmy jsou ale z rozhodnutí svazu nadšené. „Rozhodnutí respektujeme, i když se s ním náš klub po sportovní stránce neztotožňuje,“ napsal na webu olomouckého týmu jeho předseda Jiří Zemánek. Rozepře ohledně (ne)pokračování extraligy potvrdil i další zdroj, který si ale nepřál být vzhledem k informačnímu embargu jmenován, redakce ale jeho jméno zná.

Konečné pořadí vychází z umístění v základní části. Vítězkami se tak stává tým Dukly Liberec, druhé skončily volejbalistky pražského Olympu a třetí Olomouc. Na čtvrtém místě se umístil tým brněnských Šelem a šestý se umístil jejich městský rival z Králova Pole. Podobný osud měl i minulý ročník extraligy, kdy se soutěž po základní části také nedohrávala.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Ivo Stejskal

Štítky volejbal, extraliga, Šelmy, Královo Pole, Český volejbalový svaz, Česká volejbalová extraliga mužů, Dukla Liberec, soutěž, Uniqa Insurance Group, PVK Olymp Praha, Volejbal Brno, Marek Pakosta, Evropa, Jiří Zemánek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ženská volejbalová extraliga končí, týmy mají příliš mnoho nakažených hráček  |  Míčové sporty  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.