Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Covid odložil Šelmám termín rozhodujícího utkání, královopolským volejbalistkám skončila sezona

Rozhodující pátý zápas brněnských šelem proti Ostravě se prozatím odkládá kvůli podezření z nákazy koronavirem v obou týmech. Jejich městský rival a soused z Králova Pole skončil minulý týden v play-off pro prohře s Olomoucí, kdy tým z Hané ovládl všechna utkání.

Úvodní série play-off mezi Šelmami a Ostravou se blíží ke konci, ale nikdo neví kdy. Oba týmy mají shodně po dvou výhrách. Pátý zápas, kdy svěřenkyně trenéra Ondřeje Bouly naposledy vyzvou ostravský tým, se prozatím odkládá. Situaci komplikuje podezření z nákazy koronavirem. Zápasy jsou divácky atraktivní a v některých momentech i emočně vyhrocené.

Jako trenér a bývalý hráč už vím, jak napínavá utkání probíhají, takže se tolik nenechávám unést. V prvních třech zápasech jsme se herně hledali, ale ve čtvrtém utkání jsme předvedli, co bychom chtěli hrát celou dobu. Hráli jsme s nadšením, bojovností a převážily herní zkušenosti,“ řekl trenér brněnských Šelem Boula.

Pomalejší rozjezd v play-off souvisí podle Bouly s tím, že v celé sezóně hledali ideální sestavu a jeho svěřenkyně neměly tolik času se sehrát. „Lehká nervozita je před posledním zápasem s Ostravou cítit, ale většina hráček má za sebou i zahraniční angažmá, takže věřím, že nakonec proti mladému a odvážnému týmu uspějeme díky zkušenostem, pokud se bude dohrávat,“ uvedl kouč Brňanek.

Královopolankám skončila sezona

Volejbalistkám z Králova Pole se nepodařilo zaskočit favorizovanou Olomouc a prohrály ve všech třech utkáních. „Věděli jsme, že soupeřky můžeme nachytat nekoncentrované než je soustavně porážet. K tomu jsme měli nejblíže v domácím zápase, kde nám mohla lépe zvládnutá koncovka prvního setu otevřít slušné naděje na zisk celého utkání,“ řekl k průběhu play-off královopolský asistent trenéra Erik Nezhoda

Olomouc jsme dost potrápili na konci základní části, což pro tým byla naděje do play-off. Bylo však očividné, že zatímco si soupeřky z utkání příliš hlavu nedělaly, na samotné čtvrtfinále byly mnohem lépe připravené,“ dodal Nezhoda.

Tým Králova Pole byl v letošní sezóně jednoznačně nejmladším celkem extraligy. Výsledky uplynulé sezóny ukázaly, že koncept postavený na mladých hráčkách je udržitelný a vzhledem ke koronavirové a finanční situaci nejspíše nevyhnutelný.

Pro nás je nejdůležitější udržet základní kostru našeho týmu složenou z mimořádně talentovaných odchovankyň,“ poznamenal Nezhoda. Vyhlídky do budoucna můžou těšit vedení klubu, jelikož tři z hráček Králova Pole letos dostaly pozvánku do širšího kádru reprezentačního týmu. 

Vybudovaný koncept mladých hráček nám dává výhodu, že se můžeme zviditelnit na hřišti. To je možná důvod, proč jsme dostali pozvání do reprezentace,“ popsala hráčka Králova Pole Daniela Digrinová hrající na pozici libera.

 

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Ivo Stejskal

Štítky volejbal, Královo Pole, Šelmy Brno, Brno, sport, play-off, COVID-19, playoff, Ostrava, Olomouc, Haná, Ondřej Boula, trenér

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Covid odložil Šelmám termín rozhodujícího utkání, královopolským volejbalistkám skončila sezona  |  Míčové sporty  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.