Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

V Brně vzniká nový volejbalový tým kolem bývalých reprezentantek

V Brně se sestavuje nový volejbalový tým. Zatím nemá jméno, licenci pro extraligovou soutěž však už získal od Českých Budějovic. Kostru nového družstva budou tvořit bývalé reprezentantky Kristýna Boulová, Soňa Nováková, Tereza Rossiová a Markéta Tomanová. Ty budou fungovat pod jednou střechou společně s místními extraligovými volejbalisty. Oba týmy budou mít také stejné realizační zázemí, v jehož čele bude trenér Ondřej Marek.

Brňanky zatím nemají oficiální název. Současné pracovní označení je Brněnské šelmy. „Myšlenka na založení ženského družstva přišla po skončení dvouleté nevydařené anabáze s Fénixem Brno, který sídlil ve stejné hale. Chtěli jsme oživit klub. Proto jsme nabídli prodloužení kariéry hráčkám, které stále volejbal umí. A musí se starat o děti. Nezanedbatelnou výhodou je, že dáme mladým hráčkám možnost sbírat zkušenosti," řekl šéf klubu Volejbal Brno Martin Gerža.

Cílem nového projektu je také přitáhnout na volejbal co nejvíce diváků. „Základní část soutěže chceme doma odehrát formou dvojzápasů," dodal Gerža, který by měl v případě termínových kolizí vést tým žen ve venkovních zápasech místo Marka.

„Ambice máme, rozhodně nechceme hrát o záchranu. Nemíníme konkurovat KP Brno, naopak s tímto klubem budeme spolupracovat. Zatím řešíme nadcházející sezonu. Mým přáním je, aby měl tento projekt dlouhodobější charakter," uvedl Gerža.

Vznik nového extraligového týmu bývalé reprezentantky nadchl. „Nabídku jsem přijala s velkou radostí. V hale jsem trávila spoustu času s manželem, který hraje rovněž extraligový volejbal. Nyní budeme mít jednodušší organizování našeho času i péči o dítě," uvedla Boulová, která dosud hrála za KP Brno.

Autoři | Foto Pixabay | Zdroj ČTK

Štítky Sport, volejbal, ženy, extraliga, Brno, Volejbal Brno, VK Jihostroj České Budějovice, Soňa Nováková-Dosoudilová, VK Královo Pole, Fénix Brno, spol. s r.o.

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Brně vzniká nový volejbalový tým kolem bývalých reprezentantek  |  Míčové sporty  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.