Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Brněnští volejbalisté skončili těsně před branami semifinále

Drama, emoce, napětí i veliké bitvy. To vše přineslo nejdelší možné čtvrtfinále mezi Volejbalem Brno a Karlovými Vary. Brněnští hráči bohužel v rozhodujícím pátém utkání nedokázali prolomit nepsané pravidlo této čtvrtfinálové série - kdo hraje doma, zvítězí. A i když tedy tým Ondřeje Marka favorita z Karlových Varů v průběhu celého čtvrtfinále hodně potrápil, po sobotní prohře 1:3 na sety se mu brány semifinále definitivně zavřely.

„Řekl bych, že celou tuto sérii rozhodlo domácí prostředí. Kdo navíc lépe podával, zvítězil," uvedl po skončení poslední čtvrtfinálové bitvy hlavní kouč Ondřej Marek. „Je škoda, že se nám dnes nepodařilo dotáhnout první set. Pak nám už nešel servis a Karlovy Vary dnes zaslouženě vyhrály," dodal.

„Vyhrát dnes mohl jenom jeden. My jsme tu dnes udělali všechno, co jsme mohli a rozhodně se nemáme za co stydět,"  zdůraznil kapitán Michal Hrazdira.

V úvodní sadě se sice hostující Brno dostalo do vedení a vytvořilo si postupně čtyřbodový náskok (11:7 z pohledu Brna), za tohoto stavu ale Karlovarsko začalo brněnským hráčům šlapat na paty, když si připsalo tři body v řadě. Ve druhém technickém time outu bylo ještě skóre srovnané, vzápětí však domácí odskočili o tři body (15:18) a náskok si drželi. V závěru setu měly Karlovy Vary k dispozici hned čtyři setboly (20:24), Brno ale při podání svého kapitána Michala Hrazdiry ještě koncovku zdramatizovalo, když stáhlo na 23:24. Následný brněnský servis však zamířil do autu, a ze zisku sady se tak přece jenom radovali domácí.

Druhé dějství bylo vyrovnané do úvodního technického time outu, pak ale domácí odskočili (7:10) a dostali Brno pod tlak (9:14). Svěřenci Ondřeje Marka se potom soupeřům nejvíce přiblížili při podání Ondřeje Bouly (13:16), na víc ale nestačili. Karlovarsko tak druhý set vyhrálo s přehledem poměrem 17:25.

Brno to nevzdalo a ve třetím dějství to naopak byli právě jihomoravští hráči, kdo se dostal ve střední pasáži do mírného vedení (12:10), které narostlo až na rozdíl čtyř bodů (18:14). Domácí už zaeagovat nedokázali a po výhře 25:21 byl stav setů 1:2.

V setu s pořadovým číslem čtyři tahaly od začátku za lepší konec Karlovy Vary (3:6), Brno však bojovalo o každý míč a snažilo se skóre srovnat. To se mu sice za stavu 9:9 povedlo, Vary pak ale znovu odskočily (13:16). Brno se snažilo soupeře dotáhnout ze všech sil (16:17),  následující čtyři body domácích při servisu Rejlka (16:21) však prakticky rozhodly o vítězi tohoto setu (18:25) i postupujícím do semifinále.

Volejbal BRNO – VK Karlovarsko 1:3  (23:25, 17:25, 25:21, 18:25)

Autoři | Foto Viktor Šulc

Štítky Volejbal, Brno, čtvrtfinále, semifinále, Karlovy Vary, Volejbal Brno, Karlovarský kraj, Michal Hrazdira, Ondřej Boula

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Brněnští volejbalisté skončili těsně před branami semifinále  |  Míčové sporty  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.