Počasí dnes12 °C, zítra12 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Druhý bod je doma. Od semifinále dělí brněnské volejbalistky jediné vítězství

Brno dělí po včerejším čtvrtfinálovém zápase s Libercem jediné vítězství od postupu mezi nejlepší extraligovou čtyřku. Královopolské volejbalistky porazily na domácí palubovce své soupeřky ze severu Čech stejně jako v sobotu 3:0.

Další bitvu svedou oba týmy ve čtvrtek v Liberci. „Po sobotní výhře to byl dnes pro nás těžší zápas. Věděli jsme, že bude důležitý úvod, který se povedl. Ve druhém a třetím setu jsme měli trošku problémy na přihrávce, ale dnes jsme zase splnili všechna témata z přípravy. Jsem moc rád, že náš tým potvrdil, že si na Liberec v této sérii věří," usmíval se po zápase Marek Rojko.

Máme důležitý druhý bod, ale mě v této chvíli tohle utkání přestalo zajímat a musíme se opět plně koncentrovat na čtvrtek, abychom sérii ukončili. Pro mě je to ale pořád 2:0 a já zatím nemám žádné jiné plány než další čtvrtfinálový duel. Liberec může čtvrtfinále ještě zdramatizovat, ale já družstvu věřím, cítím že je hodně semknuté. Je v něm týmovost, je dobře nastavené a potvrzuje, že ví, o co hraje. Důležité je stále držet klima, které teď u nás panuje," zdůraznil bnněnský kouč.

Dnes to bylo po výhře 3:0 v Liberci velmi náročné. Věděly jsme, že na nás po sobotě Liberec vletí, ale ustály jsme to. Znovu jsme podaly kolektivní výkon, ale stále není nic rozhodnuto. Vedeme sice 2:0, ale může se to otočit, takže se musíme plně soustředit na čtvrtek a uvidíme, jak to tam dopadne," uvedla kapitánka Ivana Zburová.

Brno vlétlo do zápasu s jasnou vidinou dalšího čtvrtfinálového bodu a na jejich hře to bylo v úvodní sadě znát: vedení od začátku až do konce a marná snaha hostujících skóre dorovnat. Set tak vyzněl pro domácí jasně poměrem 25:16. Bodově se v brněnském dresu dařilo hlavně Pavle Meidlové a Gabriele Kopáčové.

Druhá sada měla průběh úplně jiný, Liberec začal Brnu mnohem víc šlapat na paty a výsledkem byl srovnaný stav (9:9). Královopolským hráčkám se pak sice při podání Pavly Meidlové podařilo odskočit o čtyři body, Liberec ale vzápětí znovu srovnal (14:14). Opětovný mírný náskok získalo Brno po esu Mojcy Pene (18:16). Náskok už pak domácí za mohutné podpory svých fanoušků dále jenom navyšovaly a druhý set braly 25:20.

Začátek třetího dějství byl v jasné režii Brna (6:1), na jehož pětisetové vedení byl Liberec dlouho krátký (16:11). Hostujícím se ještě podařilo Královu Poli přiblížit, když za stavu 20:15 připsaly liberecké hráčky tři body v řadě, domácí si ale koncovku pohlídaly a za stavu 24:20 proměnily hned první mečbol. KP Brno si tak připsalo na svoje konto druhý čtvrtfinálový bod.

Autoři | Zdroj VKKP Brno

Štítky Brno, Liberec, Česko, volejbalista, Marek Rojko, VK Královo Pole, Ivana Zburová, Gabriela Kopáčová

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Druhý bod je doma. Od semifinále dělí brněnské volejbalistky jediné vítězství  |  Míčové sporty  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.