Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Veterán Šlégr režíroval porážku Komety v Litvínově

Druhou prohru v řadě si připsali hokejisté brněnské Komety, kteří na ledě Litvínova v této sezóně již jednou vyhráli, konkrétně 4:1. Jenže dnes to nevyšlo a stejným výsledkem vyhrála pro změnu Verva. Hlavní zásluhu na zisku tří bodů měl veterán Jiří Šlégr, jenž byl u všech gólů svého celku. Jedinou trefou se prezentoval hostující Novotný, jehož střela paradoxně zasáhla brusli Šlégra a od ní se puk dostal za Francouze.

Před úvodním buly byl oceněn domácí kapitán Trávníček, který v černožlutém dresu odehrál 700 utkání. Hned ve druhé minutě se Litvínov ujal vedení. Šlégr vypálil od modré čáry a jeho bombu zastavila až síť za gólmanem Čiliakem.

Domácí byli aktivnější, ale vyrovnání se dočkala Kometa. Novotný vypálil, puk se odrazil nejprve od Stříteského a poté od Šlégrovy brusle za záda domácího brankáře Francouze. V závěru úvodní části se zpoza branky dostal do střelecké příležitosti Jánský, jeho bekhendovou střelu ale Čiliak v pohodě kryl.

V úvodu druhé třetině šli hosté v oslabení tři proti jedinému obránci, ale s dobrou šancí naložili bídně. V 28. minutě Kempný švihem prověřil Francouze. Poté Zeman netrefil po Ručinského příhře odkrytou branku a Pavlíkovu bombu Čiliak zastavil. Severočechy to však mrzet nemuselo. V 30. minutě Šlégr vypálil, puk se dostal k Černému a ten pohotově poslal domácí znovu do vedení.

Záhy po buly mohlo být vyrovnáno, jenže Čermákovu střelu kryl Francouz a dorážka Vondráčkovi nevyšla - puk mu přeskočil hůl. A tak se opět radovali domácí a znovu úřadoval Šlégr. Ve 33. minutě si olympijský vítěz z Nagana vzal puk v obranném pásmu, projel s ním jako tank až do útočného pásma, kde se dostal k Rapáčovi, ten bleskově vypálil a zvýšil na 3:1. Litvínov mohl ještě zvýšit vedení při dlouhé početní výhodě v pěti proti třem, ale hosté se ubránili.

Na začátku třetí části vypálil Jánský ihned po buly, puk však směřoval těsně vedle tyčky. Na druhé straně Tomáš Svoboda švihem vypálil, ale Francouz byl pozorný a stejně tak si počínal i proti Němcovi, který se individuálně prokličkoval až ke střele, ale v zakončení selhal.

Ručinskému se nabídla možnost v oslabení jít do brejku, ovšem Žižka mu v poslední chvíli vypíchl puk rybičkou. Hosté se snažili snížit, na precizní obranu domácích však nenašli recept a tak se v 54. minutě prosadil ranou z levého křídla Jánský a uzavřel skóre na konečných 4:1.

Hlasy trenérů po utkání:

Radim Rulík (Litvínov): "První třetina byla vyrovnaná, šli jsem do vedení, ale dostali jsem smolný vlastní gól. Zápas se lámal ve druhé třetině. Využili jsme přesilovou hru a poté jsme dali další branku na 3:1, trošku jsme se uklidnili a třetí třetinu jsme odehráli nejlépe. Dávali jsme si pozor, abychom Brno nepustili do nějaké větší šance, což se nám dařilo a zaslouženě jsme dnes vyhráli."

Karel Beran (Brno): "Utkání se lámalo v polovině druhé třetiny; za stavu 1:1 jsme udělali faul a inkasovali jsme. Hlavní důvod však byl v tom, že jsme nedali do utkání všechno, chybělo nám více bojovnosti, srdíčko. Výkon od nás nebyl dobrý, musíme opět zabrat. Musíme začít podávat výkony jako v období Vánoc."

HC Verva Litvínov - HC Kometa Brno 4:1 (1:1, 2:0, 1:0)

Branky a nahrávky: 2. Šlégr (J. Černý, Jánský), 30. J. Černý (Šlégr), 33. Rapáč (Šlégr, Gerhát), 54. Jánský (Šlégr) - 14. Š. Novotný (Kuboš). Rozhodčí: Fraňo, Hodek - Kostka, Bláha. Vyloučení: 5:8. Využití: 2:0. Diváci: 3836

ČTK

Štítky hokej, kometa brno, kometa, tipsport extraliga, litvínov, Jiří Šlégr, HC Verva Litvínov, HC Kometa Brno, FC Zbrojovka Brno, Radim Rulík, Tomáš Svoboda, Karel Beran

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Veterán Šlégr režíroval porážku Komety v Litvínově  |  Hokej  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.