Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Věděl jsem, že musím přispět něčím navíc, říká Trvaj

Před dvěma lety brankář Jiří Trvaj v play off dotáhl Kometu až do finále hokejové extraligy a dnes výrazně pomohl svým výkonem Brňanům k prvnímu finálovému vítězství nad Zlínem. Připsal si 22 zásahů a měl výrazný podíl na odvrácení první zlínského mečbolu. Při výhře 3:1 kapituloval pouze v úvodu druhé třetiny při zlínské přesilovce, kdy po chybě obránců skóroval Čajánek.

"Stojíme nad propastí. Byl to existenční zápas. Věděl jsem, že musím týmu přispět něčím navíc," uvedl po utkání Trvaj, který v současném play off už poslal Kometu v sedmém duelu se Spartou do finále.

I když jeho kolega Marek Čiliak neměl při pondělní prohře vinu na žádné brance, trenéři dnes dali přednost Trvajovi. Oporu si žádali při pondělním třetím finále i diváci, kteří skandovali Trvajovo jméno. "Nevím, jestli bylo nejlepší strhnout pozornost na sebe a lavičku během finálového zápasu. Ale divákům děkuju, byla to pro mě příjemná chvíle," poznamenal Trvaj. 

Mezi ním a Čiliakem ale nepanuje žádná rivalita. "Marek chytal výborně, já jsem mu držel palce. Fandíme si, ať je v brance on, nebo já," uvedl brankář, který před devíti dny oslavil čtyřicáté narozeniny. 

"Šel jsem do utkání s čistou hlavou. Je to lepší než sedět na lavičce. Dali jsme první gól a tentokrát se nám podařilo přidat ještě jeden. Celý zápas jsme poctivě odmakali. Bez poctivé práce celého týmu v play off nelze zvítězit. Ukázalo nám to cestu, že to může jít," řekl Trvaj.

Kritický okamžik prožil v závěru druhé třetiny, kdy se vydal k modré čáře rozehrát kotouč. Akci špatně odhadl a Kometa málem inkasovala vyrovnávací branku. Trvaj se ještě stačil vrátit a v poslední chvíli chytil Melenovského bekhendovou střelu do lapačky.

"Věřil jsem, že nemůže dát silnou ránu. Stihl jsem do branky doklouzat. Nastřelený puk do naší třetiny se zpomalil. S naším obráncem jsme si dávali přednost. Ale nezpanikařil jsem a dopadlo o dobře," líčil Trvaj. 

Náročné chvíle prožil i při téměř dvouminutové přesilovce Zlína pět na tři v úvodní třetině. "Hra v oslabení je proti Zlínu vždycky stěžejní část zápasu. Spoléhají na přesilovky. Když se nám podaří je přežít, můžeme na tom stavět dál," řekl brněnský brankář, který za stavu 1:3 na zápasy nevidí situaci v boji o titul jako ztracenou. "Musíme se snažit jít s pokorou dál a zkusit to krok za krokem, zápas za zápasem," dodal.

Zdroj ČTK

Štítky Trvaj, hokej, extraliga, play-off, finále, Zlín, Brno, Kometa, Jiří Trvaj, FC Fastav Zlín, Extraliga ledního hokeje, Marek Čiliak, AC Sparta Praha, HC Kometa Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Věděl jsem, že musím přispět něčím navíc, říká Trvaj  |  Hokej  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.