Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Kometa po čtyřech vítězstvích podlehla ve šlágru Spartě

Hokejisté Komety Brno prohráli ve 35. kole extraligy s lídrem tabulky Spartou 2:4. Zápas rozhodla první útočná řada Pražanů, která byla u prvních tří branek - dvakrát skóroval Rolinek. Navíc ještě dvakrát trefila tyčku. Sparta ukončila sérii čtyř vítězství Brna a po pěti vzájemných duelech v jihomoravské metropoli, ve kterých čtyřikrát prohrála a získala v nich pouze dva body, se dočkala vítězství.

Duel třetího a prvního týmu soutěže nabídl od úvodních minut dramatickou podívanou. Brňany dostala do tempa hned v úvodní minutě přesilovka po vyloučení obránce Krejčíka. V početní výhodě ale domácí hokejisté bojovali s nervozitou. Podobně si vzápětí vedla Sparta při vyloučení Dočekala.

Hned další přesilovku po špatném střídání Komety už hosté zužitkovali. Po akci nejproduktivnějších hráčů Sparty Tona s Hlinkou překonal brankáře Čiliaka obránce Krejčík. Brňané sice bojovali, ale jen s obtížemi se dostávali přes dobře střežené střední pásmo do střeleckých příležitostí. Nevyužili ani dvouminutovou početní výhodu pěti proti třem.

Vyrovnat se Kometě podařilo až v úvodu druhé třetiny v přesilovce. Ve 21. minutě Kubošovu střelu od modré čáry tečoval Hruška a Pöpperle už nestačil na změnu směru reagovat. Sparta zvýšila tlak a byla aktivnější. Druhý gól přidala ve 26. minutě opět z početní výhody přesně v okamžiku, kdy končil trest Kempnému. Po střele obránce Pilaře se kotouč odrazil k Rolinkovi, jenž jej pohotově doklepl do sítě.

Brňané odpověděli za necelé tři minuty. Obránce Kempný místo naznačené střely poslal vedle branky přesnou přihrávku na Tomáše Svobodu, pro nějž už nebylo problémem skórovat. Z vyrovnání se Kometa radovala pouhých 75 sekund. Střelecky produktivní první řada Sparty opět našla našla skulinku v domácí obraně. Ton se protáhl před branku, jeho střelu Čiliak vyrazil jen před Rolinka, jenž znovu pohotově doklepl kotouč do sítě.

V poslední třetině sice Brno ve snaze o vyrovnání otevřelo hru, Sparta se ale ubránila a naopak Bahenský pojistil čtvrtým gólem vítězství.

 

HC Kometa Brno - HC Sparta Praha 2:4 (0:1, 2:2, 0:1)

Branka a nahrávky: 21. J. Hruška (Kuboš, Čermák), 29. T. Svoboda (Kempný, V. Němec) - 6. Krejčík (J. Hlinka, P. Ton), 26. Rolinek (Pilař, J. Hlinka). 31. Rolinek (Ton, J. Hlinka), 52. Bahenský (T. Rachůnek)

Rozhodčí: Husička, Šír - Hlavatý, Skopal. Vyloučení: 6:6. Využití: 1:2. Diváci: 7200 (vyprodáno)

Sestavy:

Brno: Čiliak - D. Nosek, Jan Hanzlík, Kováčik, Kempný, Kuboš, Žižka, Dujsík - Vondráček, Čermák, J. Hruška - T. Svoboda, V. Němec, Pivko - Dočekal, Š. Novotný, Burian - Jenyš, H. Zohorna, Wasserbauer. Trenéři: Kýhos, Pešout a Beran.

Sparta Praha: Pöpperle - Pilař, Hrbas, Švrček, Krejčík, Kubát, Philipp - P. Ton, J. Hlinka, Rolinek - Kumstát, Pech, Buchtele - Klimek, Přibyl, I. Rachůnek - Kočí, Bahenský, T. Rachůnek. Trenéři: Jandač a Moták.

ČTK

Štítky hokej, kometa brno, kometa, tipsport extraliga, sparta praha, AC Sparta Praha, HC Kometa Brno, FC Zbrojovka Brno, Brno, Tomáš Svoboda, HC Sparta Praha, Jan Hanzlík

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kometa po čtyřech vítězstvích podlehla ve šlágru Spartě  |  Hokej  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.